Knirkefritt i strålende solskinn

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Mjøsfestivalen gikk av stabelen i helgen for 11. gang og samlet 41 skolekorps fra hele Norge. – Dette har gått veldig bra, stadfester festivalsjef Frode Leonardsen når festivalen nærmer seg slutten.

DEL

Festivalen har gått kjempe bra. Alt har gått etter planen uten noen skader eller tap, forteller festivalsjef Frode Leonardsen. Han er sjef for andre gang, og årets festival har samlet 1750 korpsmusikanter i alderen 8-18 år i Gjøvik. Dessuten har 350 frivillige gjort en god innsats for å gjøre festivalen bra.

Årets Mjøsfestival er den 11. i rekken, og helt siden 1984 er den blitt arrangert på Gjøvik omtrent annet hvert år.

– Vi har hatt regn kun to ganger i løpet av alle disse årene, så årets festival holder seg til godværstradisjonen, smiler Leonardsen og er glad for det fine sommerværet. Det er slett ikke det samme å ha festival i øsende regnvær!

Deltakerne har kommet fra hele Norge, fra Nordland i nord til Østfold og Buskerud i sør. Best representert er Møre og Romsdal.

Festivalen har naturlig nok inneholdt mye spilling, og korpsene har holdt småkonserter rundt omkring i byen.

– Lørdag var det marsj gjennom Storgata, og søndag spilte vi på Eiktunet og Fastland. Dessuten var det show for alle deltakerne i Fjellhallen lørdag kveld, forteller Leonardsen og legger til at de også har hatt mulighet til å være med på aktiviteter som bowling, tur til Badeland og tur med Skibladner.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags