Klart for KorGalla 2020

Av

Samarbeidsutvalget Norges Korforbund Innlandet (SUNKI) arrangerer storslagen KorGalla 7. mars på Scandic Hamar Hotell.

DEL

InnsendtForrige KorGalla ble gjennomført i 2017 på Lillehammer. Ved Korgalla 2020 er Asmund Kristiansen fra Grande Mannskor nominert i klassen Årets Dirriget.

En ekstern nominasjonskomite har med bakgrunn i søknader og kriterier nominert tre aktuelle kandidater i hver klasse. Juryen jobber nå med å kåre en vinner i hver klasse. Juryen består av Geirr Lystrup, Elin Kristin Hanssveen og Sigbjørn Johnsen.

Det er alltid noen som jobber mer enn andre i kor. Enkelte sangere strekker seg gjerne litt lengre for koret sitt og til beste for fellesskapet. De satser en god del av sin egen fritid for at koret skal fungere knirkefritt.

Dette er gjerne de tillitsvalgte. De er sangere som står på litt mer en vanlig for koret sitt, og de oppnår å skape trygge rammer rundt sitt eget kor og deres dirigent. Disse viktige og frivillige korentusiastene ønsker vi å sette ekstra søkelys på gjennom en KorGalla.

KorGallaen starter 7. mars på ettermiddagen med en større Flashmob på CC Hamar. I og med at Hamar er vertskommune vil omkring 100 skoleelever i alderen 14 – 18 år synge. Koret Defrost vil danne kjernen i ungdomskoret som ledes av Øystein Fevang.

Programmet forsetter deretter med et forspill i vinterhagen på Scandic hotell for middagsgjester og inviterte gjester hvor det blir underholdning. Deretter vil det bli KorGalla og prisutdeling i Scandic Kulturscene. Kor fra Innlandet underholder i forbindelse med prisutdelingene.

Fylkesmannen i Innlandet, representanter innenfor kultur i Fylkeskommunen, Hamar kommune og Norges Korforbund sentralt vil dele ut priser. Fylkeskommunen og Hamar Kommune som vertskommune har støttet KorGallaen økonomisk.

KorGallen avsluttes på kvelden med fest på Scandic Scene med dans til Odd R. Antonsens Storband. Festen er åpen for alle og billetter kan kjøpes ved inngang.

Artikkeltags