Enkelte ting gjør man bare én gang. Å bruke Zalo i oppvaskmaskinen, for eksempel. Eller å testfyre brannslukningsapparatet i doen hjemme, legge mynter i mikro'n eller støvsuge opp spy. I boka "Bare én gang" har reklamemannen Kjetil Strand samlet egne og andres historier om feiltrinn man bare gjør en gang.

Selvsagt er dette morsom lesing! Andres tabber har alltid framkalt latter, og flere av dem er skrevet riktig så morsomt. Det skal godt gjøres å ikke fnise av alle de utrolig dumme påfunnene som presenteres mellom disse permene. Av og til kommer man også til noen man ikke ler av - fordi man har gjort eller kunne ha gjort dem selv. Har man noen å bidra med, kan de for øvrig legges inn på nettsiden www.bareengang.com

Boka er preget av flere forfattere, og det mest forvirrende er at leseren aldri vet om det er Kjetil Strand, eller en annen han eller hun som er jeg'et i hver fortelling. Alle er heller ikke like morsomme og velformulerte. Men bevares morsomt er det! Berit Sømmes illustrasjoner passer godt, de er røffe og artige.