De unge totningene ble headhuntet til hovedrollene. Nå er de klare for filmfestival i Berlin

BANDET PÅ TUR: Hovedrollene i Los Bando» spilles av Jakob Dyrud,Tage Hogness, Tiril Marie Høistad Berger og Jonas Oftebro.

BANDET PÅ TUR: Hovedrollene i Los Bando» spilles av Jakob Dyrud,Tage Hogness, Tiril Marie Høistad Berger og Jonas Oftebro. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tage Hogness fra Gjøvik (16) og Jakob Dyrud (15) fra Kapp ble headhuntet til å bekle to av hovedrollene i ungdomsfilmen «Los Bando Immortale». Nå venter norgespremière og filmfestival i Berlin for de unge skuespillerne.

DEL

Regissør Christian Lo drar med «Los Bando» til filmfestivalen i Berlin, dit filmen er invitert til å vises i Generation-seksjonen – åtte år etter at han var der med sin langfilmdebut «Bestevenner».

– At «Los Bando» er tatt ut til konkurranseprogrammet på Berlinalen er en drøm som har gått i oppfyllelse, sier Christian Lo i en kommentar.

Lokale talenter

I filmen møter kinogjengerne bandet Los Bando Immortale. De er blitt tatt ut til NM i rock, men mangler både bassist, sjåfør og en sjåfør som faktisk kan synge. Det blir starten på en fartsfylt tur gjennom landet. De må bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke fram til NM i rock i Tromsø.

– Vi var med i kortfilmen «Fra mus til menn» som har blitt vist på NRK Super. Den var også åpningsfilmen i barnefilmfestivalen i Kristiansand. Det var det samme filmteamet som laget den filmen. Vi gjorde vel så godt inntrykk der at vi fikk tilbudet om hovedrollene i «Los Bando Immortale», fortalte Tage Hogness og Jakob Dyrud til OA i fjor sommer da scener i filmen ble «skutt» på Nes i Hedmark. Jakob er sønnen til Torbjørn Dyrud, og verdt å merke seg er at Amalie Narum, datteren til Jon Anders Narum, også har en rolle i filmen.

Kjendiser

Ti år gamle Tiril Marie Høistad Berger spiller cellistbassisten Thilda, og i andre roller er Tage Hogness, Jakob Dyrud, Jonas Hoff Oftebro, Nils Ole Oftebro, Frank Kjosås, Stig Henrik Hoff og Ine Jansen og Ingar Helge Gimle å se – så vel som eks-Turboneger-frontmann Hans-Erik Dyvik Husby.

– Det er veldig hyggelig at festivalen likte filmen vår. Jeg tror det først og fremst skyldes de fantastiske unge skuespillerne – «the charming cast of misfits» som Berlinalen selv omtaler dem som – og historien som mange kan kjenne seg igjen i, heter det videre fra regissør Lo.

"Los Bando"-gjengen er klare for verdens viktigste barnefilmfestival i Berlin: Ine Jansen, Ingar Helge GimleStig Henrik Hoff, Jonas Hoff Oftebro, Tiril Marie Høistad Berger, Tage Hogness og Jakob Dyrud. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

"Los Bando"-gjengen er klare for verdens viktigste barnefilmfestival i Berlin: Ine Jansen, Ingar Helge GimleStig Henrik Hoff, Jonas Hoff Oftebro, Tiril Marie Høistad Berger, Tage Hogness og Jakob Dyrud. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Viktig festival

Generation-seksjonen ved den internasjonale filmfestivalen i Berlin, som går av stabelen 15.–25. februar, regnes som verdens viktigste barnefilmfestival.

To norske kortfilmer vises også i samme program: «Tråder» av Torill Kove og «Hvalagapet» av Liss-Anett Steinskog.

– Det er svært gledelig at hele tre norske filmer har nådd gjennom nåløyet til det svært viktige barnefilmprogrammet i Berlin. De tre originalskrevne historiene handler på hvert sitt vis om kjærligheten: Til musikken, til forholdet mellom mor og datter og til den første store kjærligheten, sier avdelingsdirektør Stine Helgeland i Norsk filminstitutt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags