Kinopåske på silkeføre

PÅSKESLAGER: Barnekrimfilmen «Operasjon Mørkemann» fikk mange til å forlate solveggen og ta en tur til Gjøvik kino i påsken.

PÅSKESLAGER: Barnekrimfilmen «Operasjon Mørkemann» fikk mange til å forlate solveggen og ta en tur til Gjøvik kino i påsken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om vi har notert oss for tidenes påskevær, har de filmsultne likevel funnet veien inn i kinomørket.

DEL

Det gleder Alf Helge Dyste Iversbakken, fagleder kino ved Gjøvik kultursenter, som kan melde om et jevnt tilsig med gjester påsken igjennom:

– Vi er fornøyde med besøket. Fra skjærtorsdag 29. mars til og med 2. påskedag 2. april, har 1842 besøkende løst billett hos oss, sier Dyste Iversbakken som legger til at besøkene er fordelt over 16 filmtitler med totalt 48 visninger.

Godt å komme inn

Det nydelige uteværet har med andre ord ikke hindret filmentusiastene i å oppsøke Gjøvik kino og Alf Helge Dyste Iversbakken tror han vet årsaken til trøkket:

– Det har vært et perfekt påskevær hvor det er godt å være ute – men etter en lang dag i sola så ser vi at folk setter pris på å komme inn i kinomørket og slappe av med god film. Det gjelder for både små og store, smiler kinobasen som har hatt flere spennende filmer på påskeplakaten:

– «Ready Player One» er et nostalgisk mesterverk signert Steven Spielberg. Den hadde premiere onsdag 28. mars og ble bra besøkt, sier Dyste Iversbakken som ikke legger skjul på at kombinasjonen Spielberg og generelt gode kritikker, kan ha bidratt til det gode besøket.

For de unge

En annen film som har sørget for å fylle opp benkeradene, er «Operasjon Mørkemann» – med Eldar Vågan i en av rollene. Det er en barne-/ungdomsfilm basert på de populære barnebøkene til krimforfatteren Jørn Lier Horst og har vært en påskekrim som har passert både små og store godt, skal vi tro kinobestyreren. 

– En annen film som har vært godt besøk, er «Brillebjørn» som er en film for de minste barna, basert på den populære serien på NRK Super, sier Alf Helge Dyste Iversbakken som forteller at norsk film generelt er sikre kort å satse på: 

– Gjøvik Kino er glad i norsk film, og besøket på «Utøya 22. juli» og «Norske Byggeklosser» har vært bra gjennom påsken – samt nevnte «Operasjon Mørkemann» og «Brillebjørn», sier Dyste Iversbakken som forteller at kinobesøket er litt lavere enn i fjor.

– På landsbasis er besøket 20 prosent lavere enn i fjor, men hos oss i fjor hadde «Fast & Furious 8» alene over 1600 besøk, så der ligger mye av forklaringen, sier han og legger til at hittil i år ligger Gjøvik Kino 29 prosent høyere besøksmessig enn i samme periode 2017. 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags