Måker fram scena til årets bakgårdsartister på Kaffka

MÅKER VEI: Kenneth Dahlby og Fanny Andriana Dahlby ved Kaffka, gjør alt for å gjøre bakgården klar til første artist står på scena 25. mai.

MÅKER VEI: Kenneth Dahlby og Fanny Andriana Dahlby ved Kaffka, gjør alt for å gjøre bakgården klar til første artist står på scena 25. mai. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Foreløpig ser bakgården ut som åstedet etter et afterski som gikk over styr, men Kenneth Dahlby ved Kaffka lover at snøen skal være borte og scena oppe til Tre Små Kinesere som sesongens første band ut plugger i 25. mai.

DEL

Med halvparten artister på gjenvisitt og halvparten nye, er Kenneth Dahlby stolt av årets konsertprogram på Kaffka:

– Det er i hvert fall ingen som kan beskylde oss for å bare gulpe opp igjen det samme år etter år, sier han samtidig som han fikler med riset bak speilet.

En test

For med over 20 konserter med navn som Tre Små Kinesere (25. mai), Thom Hell (1. juni), Trang Fødsel (8. juni), Amund Maarud Band (27. juli) og Staut (24. august) på plakaten sammen med de lokale trekkplastrene TOBB (26. mai), Hr. Smiths Venner (16. juni), Knut Anders Sørum (6. juli), Nagell & Wentzel (7. juli) og Lewi Bergrud (17. august), er det ingen tvil om at Kaffka i år satser høyt.

– Egentlig hadde vi planer om å ha litt færre konserter i år, men så balet det på seg, smiler Dahlby som likevel ser på programmet som en test:

– Vi må rett og slett se på om de nasjonale artistene fungerer – om publikum vil ha de, sier han, fortsatt med den skralt besøkte konserten med Vamp i fjor sommer friskt i minnet.

– Våre lokale artister trekker godt med folk, men hvis de nasjonale ikke fungerer blir det kanskje bare konserter i juni neste år, sier Dahlby.

NYE SLAGERE: Ingvild Nagell-Dahl er endelig klar med debutalbumet, og låter derfra hører du i bakgården 22. juni.

NYE SLAGERE: Ingvild Nagell-Dahl er endelig klar med debutalbumet, og låter derfra hører du i bakgården 22. juni. Foto:

Nye låter

Når det er sagt mener Kenneth Dahlby Kaffka kan by på en rekke godbiter i sommer:

– For det første er vi stolte av å ha lokale oppvarmingsband på brorparten av konsertene, og så blir det spennende både med TOBB (The Original Bullshit Band) og Ingvild Nagell-Dahl som begge kommer til bakgården med ny musikk – Ingvild faktisk med et helt album med nye låter som hun presenterer med fullt band 22. juni, frister Dahlby som også mener åpningshelga med Tre Små Kinesere og TOBB er av det gullkantete slaget.

– Det blir en knall åpningshelg, smiler han, mens han gyver løs på snøhaugen som foreløpig sperrer veien for scena.

Spennende blir det også å stifte et sjeldent bekjentskap med Blåtoner-aktuelle Elvira Nikolaisen som kommer til bakgården 29. juni, for ikke glemme det ferske Led Zeppelin-hyllestbandet D'yer M'aker med blant andre totningene Marie Gram og Tom Arne Fossheim i troppene.

PÅ ROCKER'N: Marie Gram henger bak mikrofonen i Led Zepeelin-tributebandet D'er M'aker som gir jernet på Kaffka 4. august.

PÅ ROCKER'N: Marie Gram henger bak mikrofonen i Led Zepeelin-tributebandet D'er M'aker som gir jernet på Kaffka 4. august. Foto:

Oversikten

Med nasjonale og lokale artister på scena, er Kenneth Dahlby og resten av Kaffka-gjengen sikre på at publikum vil stortrives i bakgården denne sommeren også.

– Billettene til konsertene ligger ute, så løp og kjøp så sees vi, sier Dahlby som i sommer altså får disse artistene på besøk i bakgården på Kaffka:

25. mai Tre Små Kinesere (support: Morten Hammerseng)

26. mai TOBB

1. juni Thom Hell (support: Kristian Park)

2. juni Master Class Gold – lokale artister skinner

8. juni Trang Fødsel (support: Morten A. Raddum)

9. juni Hello Radio

15. juni Jan Eggum (support: Daniel Holen Berg)

16. juni Hr. Smiths Venner

22. juni Ingvild Nagell-Dahl

29. juni Elvira Nikolaisen (support: Røstad & Strand)

30. juni Hedersmann

6. juli Knut Anders Sørum & Band

7. juli Nagell & Wentzel

27. juli Amund Maarud Band

28. juli FriFant Sommer Mix Vol. 1

3. august Even Flow

4. august D'yer M'aker – Led Zeppelin-tribute

10. august Kaffka Jazz Weekend

11. august Kaffka Jazz Weekend

17. august Lewi Bergrud med band

18. august Metalheads Against Bullying – Night of Rock med blant andre The Carburators

24. august Staut

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags