Det er slettes ingen nedtur å være oppvarmingsartist!

GODE OG VARME: Morten Hammerseng (f.v.), Stein Erik Ødegård i Brand New Start, Astrid Ekern, Daniel Holen Berg, Simen Strand og Marita Røstad er noen av våre lokale artister som skal varme opp for nasjonale stjerner på Kaffka i sommer.

GODE OG VARME: Morten Hammerseng (f.v.), Stein Erik Ødegård i Brand New Start, Astrid Ekern, Daniel Holen Berg, Simen Strand og Marita Røstad er noen av våre lokale artister som skal varme opp for nasjonale stjerner på Kaffka i sommer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Et knippe av våre fremste lokale artister skal sørge for at de nasjonale stjernene kommer til dekket bord i bakgården på Kaffka i sommer.

DEL

En oppvarmingsartist til å lette på stemningen og få folk i konsertmodus er nemlig ofte det som skiller en god konsert fra en middels en – både for artister og publikum.

Nytt publikum

Det har Kaffka fått med seg, og har derfor hyret en solid gjeng med artister og musikere til å spille et lite sett før artister som Jan Eggum, Trang Fødsel og Elvira Nikolaisen går på. Felles for alle er at de stiller med lokal adresse og at ingen synes det er noen nedtur å «bare» være oppvarmingsartist.

– Nei, snarere tvert imot! På den måten møter jeg et nytt publikum som kanskje ikke er kjent med musikken min, sier Astrid Ekern som varmer opp for Elvira Nikolaisen 29. juni.

Fikk råd

Morten Hammerseng er for veteran å regne i bakgården. I fjor sto han hjemme på kjøkkenet i boksershortsen og spiste kake da han fikk telefon om han brått kunne stikke nedom Kaffka med gitaren sin og spille noen låter før Knut Anders Sørum gikk på. Som sagt så gjort.

– Jeg spilte på Kaffka faktisk flere ganger i fjor. Det er alltid en vill stemning der, sier Hammerseng som var med på sesongåpningen som oppvarmer for Tre Små Kinesere fredag kveld. Hammerseng forteller videre at han ikke er redd for å gripe tak i kjendisene for å be om råd heller.

– Flere ganger har jeg spurt kjente musikere om råd, og de har blant annet kommet med gode innspill på hvordan jeg skal gjøre overgangen mellom låtene bedre, sier Hammerseng som ikke vil «oute» hvem som har sagt hva.

Minner

En som får en del å gjøre på Kaffka i sommer, er stjerneskuddet Daniel Berg Holen som skal spille foran Leif Anders Wentzel og Trond Nagell-Dahl står på scena 7. juli, men så dukker han sannelig opp sammen med Marita Røstad og Simen Strand samme kvelden Jan Eggum spiller 15. juni.

– Det er pussig, jeg har vært på konsert med Jan Eggum på Kaffka og tenkt at jeg vil spille samme kveld som ham – og nå skal jeg gjøre, det sier Marita Røstad som sammen med Simen Strand og Daniel Berg Holen byr på en variert førstund med mye spennende musikk.

Men hvilke minner har musikerne våre fra tidligere oppvarmingsjobber? Marita Røstad trekker fram at hun sammen med Young Voices har varmet opp for Kari Bremnes i Sakshaug kirke i fjor og at de skal gjøre det samme for Ingebjørg Bratland i år.

Simen Strand har varmet opp to ganger for The Real Thing mens Stein Erik Ødegård i pønktrioen Brand New Start - som varmer opp for Hello Radio 9. juni - har en pussig historie fra et tidligere band han var med i:

– Vi varmet opp for TNT, og da husker jeg vi fikk klar beskjed fra TNT-gutta at vi hadde altfor kort sett! Vi spilte bare en halvtime og de hadde vel planlagt å gå på litt senere enn vi hadde lagt opp til, humrer han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags