Gå til sidens hovedinnhold

Juleutstilling med Håkon Enger

Artikkelen er over 14 år gammel

Håkon Enger var med og stiftet Gjøvik kunstforening for 52 år siden. Nå er han utstillingsaktuell i Drengestua.

Foreningens medstifter og det ene av toæresmedlemmer, nå 87 år og bosatt i Bærum, vil sammen med sin kunstnerkone Mildrid Solvang Enger disponere mesteparten av det ene rommet i annen etasje i Drengestua når utstillingen åpner lørdag. Enger har malt en del bilder fra Gjøvik. Hans mest kjente for lokalbefolkningen er trolig det store bildet som henger bak scena i Gjøvikhallen, men noen egen utstilling med hans arbeider har det ikke vært i Gjøvik den tida kunstforeningens leder Jostein Stegane kan huske.

Engers bilder går helt tilbake til 1950, slik at det blir en slags retrospektiv utstilling rundt hans virke. Bildene er i naturalistisk stil, bybilder og landskap, dessuten et bilde inspirert av Peer Gynt. Kona Mildrid maler også naturalistisk, og har med landskapsmotiver.

Det er familiepreg over årets juleutstilling. Hanne Borchgrevinck og Tore Hansen fra Grue Finnskog er gift med hverandre og stiller ut sammen denne gang, begge med grafikk. Ådne Løvstad på Biristrand stiller ut sammen med faren Arne, som maler landskap i akvarell. Dessuten deltar Per Rosenberg fra Gausdal med malerier og Marit Johanne Aashaug fra Gjøvik med sølvsmykker. Som tidligere får Gjøvik maleklubb benytte et eget rom der noen av medlemmene stiller ut etter en intern juryering ved Einar Sigstad.

Utstillingen vil vare fram til og med 10. desember og er åpen torsdager, lørdager og søndager. Med unntak av ett bilde er alle til salgs. Etter klarering med kunstnerne vil bildene bli tatt ned etterhvert som de selges og de som det ikke er plass til i første omgang bli hengt opp i stedet.