Sissel i full sving

Klassisk: Sissel Kyrkjebø gav Gjøvikpublikumet en julestemning som nok kommer til å vare i hvert fall til faste.

Klassisk: Sissel Kyrkjebø gav Gjøvikpublikumet en julestemning som nok kommer til å vare i hvert fall til faste. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Svingen i Fjellhallen ble fylt til randen da Sissel Kyrkjebø vendte tilbake til Gjøvik lørdag.

DEL

– Dette er jo nesten som å komme hjem! Åpningsreplikken til Sissel Kyrkjebø under «Sissels jul» hadde trolig dobbel bunn, selv om det tilsynelatende kom spontant.

Dels er den olympiske fjellhallen kun en snau halvtime unna Kyrkjebøs hjem i Søndre Land, dels fordi hun fylte hele hallen flerfoldige ganger midt på 90-tallet, og dermed formodentlig har en god porsjon gode minner fra Gjøvik.

Det har skjedd mye på de 18 årene siden forrige besøk, men Sissel er den samme unike tonekunstner som har skaffet henne utallige beundrere over hele verden. Noen nye låter er dessuten kommet til, i hvert fall så vidt undertegnede kan huske fra kassetten med "Sissels jul" som surret og gikk hele desember i barndommen hjemme.

Det klassiske oppsettet med Sissel og et klaver med en velkjent julesang var nesten fraværende, men publikum fikk formodentlig dog fylt sin dose med "Nå tennes tusen julelys", "When you wish upon a star", "Julsång (O helga natt)" og den gåsehudfremtvingende "Koppången2.

Ellers kunne man lett oppfatte en vridning mot gospel, soul og til dels jazz i låtene og arrangementene som fant veien inn på årets julerepertoar, der man kunne finne både «Oh happy day» og Mahalia Jacksons "If I can help somebody". I tillegg kunne publikum nyte Sissels tolkning av pop/rock, med låter som Björn Skifs' «Håll mitt hjärta», Bob Dylans «Lord protect my child» og en vakker versjon av Joni Mitchells «River».

Det varierte programmet, koplet med strålende musikanter, en engasjert og dyktig kortrio og hovedpersonens inkluderende og varmt spøkefulle sceneopptreden virket til å ha satt samtlige av de nærmere 1500 i salen i en ugjendrivelig julestemning en uke før det hele skal kulminere.

Gjennomført: Den halvannen times lange konserten kjentes omtrent som halvparten, takket være et forbilledlig sammensatt program.

Gjennomført: Den halvannen times lange konserten kjentes omtrent som halvparten, takket være et forbilledlig sammensatt program. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags