Julegryta har begynt å småkoke!

PUTRER GODT: Erling Nilsen fra Rotary og sersjantmajor Torunn Lunde fra Frelsesarmeen Gjøvik på årets første grytevakt ved Falkehjørnet.

PUTRER GODT: Erling Nilsen fra Rotary og sersjantmajor Torunn Lunde fra Frelsesarmeen Gjøvik på årets første grytevakt ved Falkehjørnet. Foto:

Av
DEL

Innsendt Frelsesarmeen er godt i gang med årets Julegryte. Både på CC og på Falkehjørnet har de vært å finne i hele desember, og også på enkelte konserter er det mulig å møte dem.

– På Gjøvik har folk vært utrolige til å stille som grytevakter, forteller grytevaktansvarlig Marit Helene U. Olsen. Over 300 timer med grytevakt skal dekkes opp før jul.

Her stiller konfirmanter, ansatte fra Gobb, damer fra Sanitetskvinnene, gutta fra Gjøvik-Lyn, politikere, gamle soldater fra Frelsesarmeen, venner og kjente, og ikke minst folka fra Rotary.

De siste årene har Rotary vært fast samarbeidspartner på Gjøvik, og i år tar de tilsammen 43 vakter fordelt på CC og Falkehjørnet.

Snart fullt

– Nå er det bare noen få ledige vakter igjen på Falkehjørnet hvis det er flere som ønsker å bidra, mens CC er fulltegnet. Dette er en stordugnad som gir mening både for de som står ved gryta , for de som kommer og gir og for de som får hjelp av pengene, fortsetter Olsen.

Det blir mange gode øyeblikk, smil, latter og betroelser ved gryta. Mange har behov for en prat i adventstida, og for mange vekker julegryta gode minner.

Noen har opplevd at familien fikk hjelp fra Frelsesarmeen da de vokste opp, andre har det som en tradisjon å putte penger på gryta. Gjennom hele året bidrar Frelsesarmeen på Gjøvik i lokalsamfunnet med suppe, såpe og frelse.

– Med Julegryta omsetter vi juleevangeliet i praksis, og det er med stor takknemlighet vi også i år kan stå ute med gryta. Vi er glade for alle som hjelper oss å gjøre dette praktisk mulig, for alle som gir i gryta og for alle som går en ekstra mil til beste for sin neste, forteller Olsen.

Varm tradisjon

All denne uvurderlige innsatsen har gjort julegryta til en av de varmeste tradisjonene landet har. Julegryta er et kjent og kjært syn for mange over hele Norge.

Pengene som samles inn går uavkortet til Frelsesarmeens sosiale arbeid på Gjøvik. Det blir til mat, klær, veiledning, samtaler, sosiale aktiviteter for barnefamilier og eldre som sliter med dårlig økonomi, ferietilbud med mer.

Denne helga er Frelsesarmeen i gang med planlegging av årets Julehjelp. Det blir både mat, gaver og hyggelig fellesskap for de nærmere 100 familiene som har bedt om hjelp til jul.

– Vi ønsker å bringe håp gjennom enkle midler, og er takknemlig for at Gjøviks befolkning støtter opp om det, avslutter Olsen, og forteller at Frelsesarmeen har satt seg et høyt mål for innsamlingen dette året for å klare å opprettholde tilbudet og hjelpe de som trenger det også i 2020.

Vil du være med på dugnaden? Frelsesarmeen står ute med Julegryta til og med Lille julaften, 23. desember. Får du ikke kommet deg til gryta før det kan du gi på VIPPS 78241 eller sende sms GJØVIK til 2309 og gi kr.100,-.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken