De fem festforestillingene tors- dag, fredag og lørdag neste uke skal filmes av en stor stab fra NRK, som deretter skal redigere opptakene ned til et timelangt program. Det blir sendt i beste sendetid som lørdagsunderholdning senere.

Han og de tre andre karene i Vazelina Bilopphøggers har på de spisse lakkskoene og svarte dresser som seg hør og bør når det invitereres til klassisk Vazelina-konsert. Etter 25 år som et av Norges mest populære liveband har Vågan, Viggo Sandvik, Arnulf Paulsen og Jan Einar Johnsen samme spilleglede som da de startet opp. Det var i slutten av 1979.
15 plater til har det blitt, senest i sommer kom samleplata Bedre hell all medisin.
– Den ligger på tredjeplass på VG-lista, så bra har vi ikke gjort det siden Slitin' i knea fra 1981, sier Eldar Vågan.

Det er ikke tilfeldig at nedlagte Toten Brenneri ble valgt som lokale for et band som har sunget om hembrent, kvinnfolk og gamle biler på bred Toten-dialekt i en mannsalder.
- Her ble det produsert verdens dyreste og fineste brennevin, bøndene på Toten slo seg sammen for 150 år siden og kjøpte det beste destillasjonsapparatet som var å få tak i den gangen, i Tyskland. Derfor selger vi Husets på festen, fortsetter Vågan. For de av publikummerne som vil går det også an å få kjøpt middag etter showet.

Festforestillingen og tv-innspillingen er en storsatsning som NRK og Vazelina samarbeider om. Produksjonen koster rundt 1,5 millioner kroner. Tre busser med utstyr og 20 teknikere fra NRK stiller opp hver dag neste uke for å filme ute og inne, og både festene etterpå og livet utenfor lokalene skal festes til båndet. Til sammen 1200 billetter er lagt ut for salg ved Østre Toten kommunes servicetorg til de fem forestillingene.
– Dette er et helt lokalt arrangement, og noe lignende kommer ikke til å skje på Toten igjen på mange år, sier Eldar Vågan.

(Papirutgaven har mer om saken)