Aksjon Håp Konserter 2006, er en turné bestående av 28 gratiskonserter. Konsertene finner sted i småbyer og tettsteder i Sør-Norge, for å gjøre Aksjon Håps budskap synlig. Gjennom en enkel, men sterk forestilling er målet at folk skal få se behovet for å hjelpe mennesker i nød.

Lørdag 30. september kommer turneen altså til Hoff kirke. Aksjon Håp er en nasjonal bøsseaksjon som går av stabelen 10. desember. 50 000 bøssebærere vil samle inn penger til Aksjon Håps prosjekter, som vil gi rent vann, medisiner, lese- og skriveferdigheter, forståelse og omsorg til folk som lever i ekstrem fattigdom.

Inger Lise Rypdal er for mange kanskje først og fremst kjent på grunn av sin lange og svært innholdsrike karriere innenfor musikk og teater. I de senere årene har hun viet mye tid til prosjekter med fokus på utstøtte og undertrykte mennesker. – For meg er det aller viktigste å vekke engasjement. Vi kan ikke lukke øynene for det som skjer rundt omkring i verden, og derfor ønsker jeg å være med på å fortelle om den situasjonen mange mennesker befinner seg i, sier hun.

Torstein Sødal er en profesjonell sanger med et stort hjerte. Han har selv sett mye håpløshet etter å ha jobbet med integrering av funksjonshemmede barn i Moldova periodevis i tre år.

– Uansett hvor fortvilt en situasjon måtte være, finner vi mennesker som er i stand til å mobilisere krefter i seg selv, og hjelpe andre. Jeg tror at 10. desember vil skape håp, og virkeliggjøre mange av de drømmene vi har for de ulike prosjektene til Aksjon Håp, sier Torstein Sødal om hva som motiverer ham til å gjøre dette.

22. september er altså startskuddet for den første av 28 konserter. Konsertstedene varierer fra større byer som Arendal, Ålesund, og Haugesund, til langt mindre steder som Moi, Øvre Årdal, og Hoff. Målet med konsertene er å samle inn kollekt til prosjektene, og å engasjere folk til å bli bøssebærere den 10. desember.