Elleve år uten studioutgivelse kunne sendt hvilket som helst band i glemmeboka, men ikke høggera. Da de fredag ettermiddag fant seg til rette i gangene på Granstunet kjøpesenter i Gran, stimlet hadelendingene til for å sikre seg både konsert, signering og et møte med Totens mest kjente og joviale bilopphøggere.

Anledningen for besøket var bandets nye skive, Bensin på bålet, og gutta hadde på forhånd lovet både musikk, signering og tullprat. Før de kom så langt derimot, måtte hele oppmøtet vente på vokalist Kjetil Fosseid, eller som bandet selv sier: Den nye feiten i Vazelina. Grunnen til forsinkelsen var visst at bilen til Fosseid var blitt avskiltet på Jessheim, og at han var på vei i full fart mot Gran i taxi.

Tullprat og lyriske låter

Etter at Fosseid var fremme, og drosjesjåføren hadde fått sin betaling, satte karene seg ned for å tusje signaturer på de ferske albumene. Den annonserte tullpraten ble det mye av, og det var ikke måte på hvor fantastisk albumet var. Ifølge bandet inneholder plata mange lyriske låter, og har til og med coverfoto i farger. Prisen ligger på et sted mellom 179 og 859 kroner per stykk, og du kan velge om du vil høre på én og én sang, eller alle etter hverandre. Skikkelig luksus, med andre ord. Etter et par-tre låter, cirka tre kvarter med tullprat og noen hundre signaturer, gikk ferden videre til Stovnersenteret, hvor det etter sigende sto hundretusener og ventet på Vazelina Bilopphøggers.