Hilmar Bussi Karlsen med sitt første album

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

- Det første sporet på cd`n er ei tradisjonell tatervise jeg lærte av bestemor som liten gutt. Men på cd`n er den gitt et moderne lydbilde, forklarer Hilmar «Bussi» Karlsen fra Raufoss. Flesteparten av de øvrige låtene på hans første hele plate er skrevet av ham selv, og er ikke typiske taterviser.

DEL
Nei, musikken er mer en type rockete country og western-låter. Moderne låter. Men flere av tekstene handler om taterne. Mange av tekstene handler om barndommen min, og om tatermiljøet, forteller Hilmar Karlsen, med artistnavnet «Bussi». Artistnavnet er ikke noe nytt påfunn i forbindelse med utgivelsen av cden.
- Jeg er blitt kalt «Bussi» helt fra jeg var liten. Hvorfor og hva navnet betyr vet jeg ikke, sier Karlsen.
For få år siden kom Hilmar Karlsen med en cd med noen få sanger.

Torde ikke å begynne
- Jeg har gått og tenkt på en slik utgivelse som dette i mange år. Men jeg torde ikke å sette i gang, forteller Karlsen, som utgir plata samme år som han runder 50.
- Det var i 1999 at noen spurte meg om hvorfor jeg ikke kunne skrive sanger om tatere. Tatere har jo skrevet mange sanger. Så skrev jeg en sang, og ting begynte å balle på seg. Jeg skrev flere sanger. Kona mi Ritha skrev sanger. Hans Magnar Østlien begynte å skrive sanger, forklarer Karlsen.

Fikk positiv reaksjon
- Vi spilte inn en demo, og sendte den til Busk Lydstudio. Busk var og er stor i platebransjen. Jeg var veldig spent på hva han ville si. Han ringte tilbake og sa at musikken var så bra!!!, forteller en entusiastisk «Bussi».
- Det var for to og et halvt år siden. Da hadde jeg skrevet fem - seks sanger. Etter tilbakemeldinga fra Busk fikk jeg bygget meg opp, sjøltilliten kom etter hvert til å skrive mer, sier Karlsen, og legger til at nå har han melodier til minst en cd til.

Har sterke historier
- «Bussi» er ikke noe såpeprodukt, som blåses opp og forsvinner som ingen ting etter en stund. «Bussi» har en story, han har sterke historier å komme med, sier Terje Welle Busk, som i løpet av 20 år har utgitt 140 cd-titler. Navn som Sputnik, Jannicke, Ronald, The Boys og Gudny Dahlen er utgitt av Busk. Hans artister har til sammen solgt to millioner plater, ifølge Busk.
Hilmar Karlsen roser menneskene rundt seg ved utgivelsen av cd-en.
- Moro å jobbe med så fine folk. Jeg henter mye støtte fra dem, sier han, og mener medskribent og kone Ritha Karlsen. Og han mener musikere og arrangører Hans Magnar Østlien fra Raufoss og Stein Tore Sønsteli fra Lillehammer. Og selvsagt Terje Welle Busk.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags