Det er Visit Valdres som deler ut prisen som kan gis til en person eller organisasjon som har gjort Valdres kjent nasjonalt eller internasjonalt.

Verden rundt

Siden 2010 har tidligere Valdres Næringsforum vært ansvarlig for denne prisutdelingen, og fra 2016 ble oppgaven videreført til Visit Valdres.

En jury på fem personer fra næringsliv og det offentlige Valdres har funnet Hemsingfestivalen verdig til prisen. Juryen peker blant annet på at Hemsingfestivalen bærer et navn med opphav i Valdres og at de gjennom målretta arbeid har oppnådd en profesjon som har gjort navnet fra den vesle plassen i Valdres verdenskjent – i sitt miljø, heter det i en pressemelding.

Med hele verden som arbeidsplass, trekker Hemsing-jentene nå den store verden hit til Valdres. Det du gikk glipp av i Wien, Praha, Stockholm eller i London – kan du nå oppleve her i Valdres, sa daglig leder i Visit Valdres, Erik Engelien, da han overrakte prisen. 

Glødende

Juryen framhever i tillegg at Hemsingfestivalen ikke bare inviterer verden til Valdres, men at de samtidig deler og formidler det beste av regionens aktiviteter, opplevelser og lokale tradisjoner.

I tillegg til å ha et glødende hjerte for sitt virkeområde, har årets Valdresambassadør et stort hjerte for Valdres, påpekte Engelien.