Terningkast 5: HELGE J. STANDAL/JON HAGEN: Fotturer i Jotunheimen

Fotturer i Jotunheimen

Fotturer i Jotunheimen

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Iriss Forlag

DEL

Fjellvandrere som liker å ha turbeskrivelser å gå etter på sine vandringer i Jotunheimen, har fått et fantastisk flott oppslagsverk i «Fotturer i Jotunheimen».

Forfatterne Helge J. Standal og Jon Hagen tar for seg over 250 mer eller mindre populære ruter i Norges mest bevandrede fjellområde. Boka er delt inn i ni områder etter de vanligste innfallsportene til Jotunheimen. Gjende, Veodalen, Visdalen, Leirdalen, Sognefjellet, Hurrungane, Utladalen, Tyin og Bygdin har fått hvert sitt kapittel i den meget informative boka.

Rutene er visualisert på oversiktsbilder og spenner fra enkle småturer til avanserte bre- og toppturer. I tillegg er boka utstyrt med kart for hele Jotunheimen og for hvert av områdene. Et fyldig stikkordsregister og informasjon om GPS-navigering er også med.

Det flotte med denne boka er at rutene til det som kan være vanskelig og krevende partier i Jotunheimen, er inntegnet med stiplede linjer på bilder av høy meget kvalitet. Det gjør at man enklere kan finne de beste rutene til topps.

«Fotturer i Jotunheimen» er ei hendig bok. Formatet er også slik at man kan ha boka i tursekken.

Men uansett hvor godt oppslagsverket er: Det er opp til den enkelte fjellvandrer å ta de riktige valgene. I høyfjellet må du stole på deg selv. Men «Fotturer i Jotunheimen» er et meget godt hjelpemiddel til å ta de riktige valgene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags