HELGE HAGEN: Fisk fra fangst til fest

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Nyttig om fisk Tun Forlag utvilsomt truffet blink

DEL

Dersom du noen gang har vært i tvil om hvordan du skal behandle fangsten etter avsluttet fisketur, så kan Helge Hagen gi deg svaret.

Journalist, forfatter, jeger, fisker, kokk og trubadur Helge Hagen fra Brumunddal har oppgradert sin bok fra 1998. Boka er gjort mer brukervennlig, har flere flotte fargefotografier og inneholder ikke minst en rekke nye oppskrifter.

Fritidsfiske handler ikke bare om å fange fisken. Dette er ikke boka om "catch and release", men den forteller deg hvordan du på den mest fornuftige måten behandler råvarene, og hvordan du kan tilberede fisken for at den skal smake best mulig.

Er du i tvil om hva slags fisk du har fått på kroken, så bør det være en smal sak å finne ut av det. Forfatteren beskriver de fleste fiskearter en fritidsfisker (og yrkesfisker) kan få på kroken.

Behandling av fersk fisk er viet et bredt kapittel. Her får vi råd om sløying og forskjellige måter å rense fisken på, og ikke minst hvordan vi skal oppbevare fersk fisk før vi legger den i panna eller i gryta.

Er du av dem som ikke spiser fisk fordi "det er så mye bein" så les kapitlet "Uten skinn og bein". Her får du gode råd om flåing, rensing og filetering. Konservering og foredling får vi også vite det meste om. Kanskje du vil legge ned din egen rakfisk? I så fall får du oppskriften her. Røkt fisk er en delikatesse. Du får vite hvordan du selv kan gjøre det.

Så når du har satt deg inn i de nevnte temaer mer eller mindre grundig, er det grunn til å prøve oppskriftene. Her finnes masse gode oppskrifter, tradisjonelle så vel som mer utradisjonelle.

De flotte fotografiene av de lekre fiskerettene "får tennene til å løpe i vann", som det heter.

Helge Hagen har utvilsomt truffet blink med denne boka som jeg anbefaler på det varmeste. Her finner du det du trenger å vite for at fisken skal falle best i smak når den til slutt ligger på middagsbordet!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags