Hege på skjermen i kveld

stort smil: Jeg er spent på hvordan det går, men mest av alt gleder jeg meg nok, sier Hege Øversveen om den forestående liveopptredenen i TV2s The Voice jakten på Norges beste stemme.ARKIVBILDE

stort smil: Jeg er spent på hvordan det går, men mest av alt gleder jeg meg nok, sier Hege Øversveen om den forestående liveopptredenen i TV2s The Voice jakten på Norges beste stemme.ARKIVBILDE

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Biris Hege Øversveen skal i ilden på TV2s The Voice jakten på Norges beste stemme.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Hun har kommet seg gjennom de innle-

dende rundene og havnet på mentor Hanne Sørvaags topp fem-liste. Forrige uke gikk en av kollegene fra samme region videre, mens den andre måtte gi tapt.

– Er du nervøs for kvelden?

–Øøøh, sier Øversveen, og drar på det. – Spent er ordet. Men hvordan jeg føler meg når det begynner å nærme seg får være en annen sak, legger hun blidt til.

Øversveen sier hun ikke har gjort seg opp noen tanker om hvordan hun skal hanke inn stemmene. Hun skal bare satse på å være seg selv.

– Nei, jeg har ingen strategi eller noe sånt, ler hun. – Jeg skal bare gjøre det jeg pleier å gjøre: Smile og være glad. Være meg sjøl og synge med den stemmen jeg har!

Øversveen og mentor Sørvaag har utvekslet sangforslag de siste ukene, og de landet på den politisk aktive folkrockduoen Indigo Girls' hit Closer to fine fra 1989.

– Jeg kjente den ikke fra før, men Hanne sendte den på mail og jeg likte den umiddelbart. Den var en «keeper». Originalt er den akustisk, men vi har gitt den en litt ny vri, så nå spiller hele bandet låta.

– Hvordan gjør du en låt til «din egen»?

– Jeg har et lite triks i at når jeg begynner å øve på låta, så slutter jeg å høre på originalen for å «glemme litt» hvordan den høres ut, røper hun. – Det er ikke snakk om noen helomvending eller sjangerbytte, men jeg syns den har blitt veldig «min», med en god krysning mellom tradisjonell og mer moderne country, legger hun til.

Hege er først ut fredag kveld, og da er det tilbake til Chateau Neuf, hvor hun har tilbrakt store deler av uka sammen med bandet. – Jeg gleder meg veldig, men det har jeg også gjort før hvert eneste program. Og to av fem deltakere på Hanne Sørvaag og Sondre Lerches lag skal stemmes ut:

– Ja, det kan jo gå gæærnt, som vi så sist uke med Marius. Så jeg vil bare oppfordre folk om at hvis de hører noe de liker, så løft opp telefonen – ring og stem! avslutter hun blidt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags