Hege Øversveen og Gurls kan bli spellemenn

NOMINERT: Countrymusikeren Hege Øversveen kan få med seg en Spellemannspris hjem.

NOMINERT: Countrymusikeren Hege Øversveen kan få med seg en Spellemannspris hjem. Foto:

Countryartisten Hege Øversveen fra Biri og jazztrioen Gurls med Ellen Andrea Wang fra Søndre Land, er begge hete kandidater til å ta med seg «harpa» hjem.

DEL

Fredag ble 91 nominerte artister i 24 kategorier offentliggjort på pressekonferanse på Grand Hotel i Oslo. Spellemann 2018 går av stabelen lørdag 30. mars på Chateau Neuf i Oslo og sendes på NRK1 i to deler. Sendingene ledes av Tarjei Strøm og Julie Bergan.

Nytt

Under prisutdelingen 30. mars skal Årets Spellemann og Årets Hederspris deles ut, i tillegg til de 24 kategoriene som i dag ble annonsert. Nytt av året er at det som tidligere har vært Årets Nykommer & Gramostipend er endret til Årets Gjennombrudd & Gramostipend. Dette for at prisen skal kunne hedre artister som ikke nødvendigvis bare er nye i bransjen, men også artister med flere utgivelser som har opplevd et nasjonalt eller internasjonal gjennombrudd i året som har gått.

Her er de nominerte.

Country

Hege Øversveen er nominert i klassen for countrymusikk med albumet «Goodbye Yellow Roses», en kategori som i tillegg huser disse utgivelsene: Country Heroes «Honky Tonk Tears», Malin Pettersen «References Pt. 1» og The Northern Belle «Blinding Blue Neon».

– Dette er en stor ære og en bekreftelse på at alle år med hard jobbing virkelig har lønnet seg. Jeg er stolt! Heia countrymusikk, sier Hege Øversveen i en kommentar til OA.

Møter seg selv

I jazzkategorien må Hanna Paulsberg, med sterke bånd til Hunndalen, finne seg i å konkurrere med seg selv da hun er nominert både med Gurls og sitt eget band, Hanna Paulsberg Concept. De som er nominerte i kategorien jazz er da: Gurls «Run boy, run», Moskus

«Mirakler», Atomic «Pet Variations» og Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo «Daughter Of The Sun».

TO NOMINASJONER: Hanna Paulsberg (t.v.) er nominert i jazzklassen både med sitt eget og band og sammen med resten av damene i Gurls.

TO NOMINASJONER: Hanna Paulsberg (t.v.) er nominert i jazzklassen både med sitt eget og band og sammen med resten av damene i Gurls. Foto:

Rock & roll

I kategorien rock finner vi hadelendingene i The Good The Bad And The Zugly som er nominerte med albumet «Misanthropical House». De skal måle krefter med Oslo Ess «Frie radikaler», Årabrot «Who Do You Love» og Turbonegro «Rock’n’roll Machine».

Maj Britt Andersen bidrar også sterkt til at albumet «Et stille sted» har fått to nominasjoner: Lars Saabye Christensen i klassen Årets tekstforfatter og Geir Holmsen som Årets komponist.

Spellemannprisen er en årlig prisutdeling som skal hedre norsk musikk i alle sjangre. Prisen ble etablert og delt ut første gang i 1973 for plateåret 1972. Utdelingen arrangeres av Spellemann AS, som er oppnevnt av IFPI Norge og FONO.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags