Han blir spist av anakonda og spylt gjennom kloakken

LESER MANUS: Eilif Noraker leser manuset til filmen.Foto: Geir Norling

LESER MANUS: Eilif Noraker leser manuset til filmen.Foto: Geir Norling

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Tirsdag starter innspillingen av «Doktor Proktors prompepulver». Da skal Eilif Noraker fra Skrautvål ha en av de tre hovedrollene.

– Jeg gleder meg veldig. Det er første gangen at jeg har fått en hovedrolle, sier 13-åringen som har figurert i flere storfilmer før.

Eilif fikk gode kritikker for sin rolle som nissegutt i nyinnspillingen av «Reisen til julestjernen» i høst. Både han og broren Amund spilte sønnene til Thor Heyerdahl i den nye Kon-Tiki-filmen. Han har også hatt roller i mange reklamefilmer. Karrieretoppen så langt blir likevel som Bulle i «Doktor Proktors prumpepulver». Barneboka til Jo Nesbø skal filmes i tre uker i Tyskland og fire uker i Norge. Eilif har fått fri fra skolen for å være med.

Spist av anakonda

Eilif har en rolle hvor det skjer mye spennende. Han blir spist av en anakonda, og han blir skylt gjennom kloakkrør.

– Jeg kan ikke røpe alt som skjer, det må de som vil vite det se i filmen. Det skal bli veldig spennende å filme. Når jeg har spist en hel skje med prompepulveret til oppfinneren Doktor Proktor, så promper jeg så fælt at jeg fyker mange meter til værs. Heldigvis er det en luktfri promp, smiler Eilif, som ikke vil røpe noen av filmtriksene som blir brukt i filmen.

Bulle er en litt uvanlig gutt. Han er nysgjerrig og han er utforskende. Rollen vil garantert kle skuespillertalentet i Valdres, som allerede har farget håret rødt.

– Jeg måtte det, men det er jo bare morsomt, sier Eilif.

Mange Valdres-talenter

Det dukker stadig opp kulturtalenter i Valdres som utmerker seg både nasjonalt og internasjonalt. En kan vel nevne søstrene Hemsing, Guro Kleven Hagen, Hallgrim Hansegård blant flere. Det siste talentet på Valdres-himmelen er i godt selskap. På spørsmål om hvorfor så mange hevder seg, lurer han først litt.

– Kanskje det er fordi noen har gått foran og vist at vi kan få til noe her.... Dessuten så tror jeg at alle liker rakfisk, ler han og tenker på besteforeldrene som er de mest profilerte rakfiskprodusentene i Valdres.

Får med seg lekser

Eilif skal være borte fra skolen nesten resten av skoleåret. Det har han forberedt.

– Jeg har alt lest pensumet i samfunnsfag, naturfag og KRL. Dessuten får jeg mail fra læreren min, Eva Kristin Skattebo hver uke. Jeg liker meg på skolen, og jeg har lært meg å fokusere på det jeg må, så jeg tror det skal gå veldig bra, sier Elif.

Framtidsdrømmer

Eilif vet ikke helt hva han vil bli når han blir voksen.

– En gang drømte jeg om å bli forsker. Nå heller det mer mot å bli danser og kanskje litt skuespiller. Jeg har ikke bestemt meg ennå, sier 13-åringen Eilif Hellum Noraker.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken