Bjørn Anders Hermundstad er død

FRA HJERTET: Bjørn Anders Hermundstad har skrevet tekster og melodier fra hjertet, uten å utlevere seg selv for mye.

FRA HJERTET: Bjørn Anders Hermundstad har skrevet tekster og melodier fra hjertet, uten å utlevere seg selv for mye. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Bjørn Anders Hermundstad fra Gran døde Kristi himmelfartsdag, 5. mai.

Solo og Trøste & Bære

Hermundstad er kjent som låtskriver, musiker, lærer og spesialpedagog. Han har jobbet i PPT i Gran kommune. Svært mange elever har hatt stor glede av Hermundstads omsorgsfulle og kloke tilnærming til enkeltmennesket.

Han har produsert mye musikk, med stor variasjon.

Han var en av frontfigurene i bandet Trøste & Bære sammen med Trond Amlie fra Toten. De to startet sammen i band med utspring fra indremisjonen i rockegruppa 018. Det var starten på Trøste & Bære. De siste årene har han figurert som soloartist. I 2013 ga han ut plata «Norge mitt Norge».

– Gjør friske ting

Bjørn Anders Hermundstad ble portrettert på NRK Lørdagsrevyen 19. mars i år. De formidlet en sterk reportasje om Hermundstad som var uhelbredelig kreftsyk, og samtidig hadde ambisjon om å få ferdig flere låter til ei soloplate.

I innslaget var han opptatt av å formidle at han ønsket å bruke den friske delen av kroppen. Det var samme budskap Hermundstad formidlet da han spilte på Hadelandskonferansen i november i 2015.

– Jeg er noe innmari sjukmeldt om dagen. Da er det godt å gjøre friske ting som dette, sa han på Hadelandskonferansen.

På åpningen av Glasslåven ble hans sang om Granavollen framført av elever på Sanne skole, slik den også har blitt på 17. mai-feiringen på samme sted flere ganger.

Hermundstads soloplate vil bli gitt ut, og skal etter planen være ferdig før sommeren.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken