Filmrettighetene er allerede solgt og canadiske Guillaume Vigneault har fått tre priser for sin andre bok, Mot medvind. Han er født i 1970 og er en ung stemme som blir lagt merke til, for stilen og historien passer perfekt for et ungt publikum, for unge lesere.

At det kan bli film av Mot medvind er det ingen tvil om. Dette er den perfekte roadmovie i bokform, bildene Vigneault skaper i hodet på leseren er som skapt for det store lerret. Jack på 36 legger ut på en reise fra Canada og sørover i sin store Buick - veien er målet, ingenting annet. Med seg har han svogeren Tristan som han har hjulpet med å rømme fra en psykiatrisk avdeling, og etter hvert den spanske jenta Nuna. Jack er en anerkjent fotograf og flyger, men er nyskilt og har gått i stå. På vegen møter han mennesker som uten å vite det får Jack til å se seg selv i et litt annet lys, han havner på Louisianas kyst, lutfattig og uten framtidsvisjoner, men skjebnen vil det annerledes...

Guillaume Vigneault skriver på en måte som mange kan kjenne seg igjen i hvordan finne mening og hvordan komme over vanskelige prosesser? Stilen er lett og ledig, ispedd mye humor og sprø situasjoner som særlig Tristan har en evne til å blande trioen opp i. Men Tristan og Jack holder også diskusjonen i gang, slik at leseren får med seg noen filosofiske betraktninger på landevegen, bokstavelig talt. Jack er en tenker og vi får ta del i tankene og blir godt kjente med hovedpersonen og hvorfor han gjør som han gjør. Stilen er i jeg-form og den driver oss framover, det er ikke lett å legge Mot medvind fra seg, som er godt oversatt fra fransk av Thomas Lundbo. Jeg likte første del av boka best, synes særlig siste del er litt lett, uten at det gjør så mye. God underholdning og et trivelig bekjentskap har det vært likevel.

Forlaget Lille Måne lanserte boka fredag 4. mars som sin første skjønnlitterære utgivelse, forfatteren kommer på Norgesbesøk neste uke.