Feitetirsdag med dansekurs og quiz

TRADISJON: Feitetirsdag arrangeres for 16. gang på Hunn.

TRADISJON: Feitetirsdag arrangeres for 16. gang på Hunn. Foto:

I år faller Feitetirsdag på tirsdag 5. mars og for 16. gang blir det stor feiring på Hunn.

DEL

Feitetirsdag var navnet på den siste dagen før fasten satte inn, og denne dagen kunne man unne seg alt som godt var, både av mat og drikke, fest og underholdning.

Rikholdig

Denne feiringen er ikke lenger så utbredt hos oss, men ellers i verden er tradisjonen med Feitetirsdag – eller Mardi Gras, som dagen også heter – levende og feires med folkefest. Spesielt er feiringen i New Orleans i USA kjent.

Gjøvik kunst- og kulturskole, Gjøvik Spelmannslag og Mjøsmuseet, som alle er gode naboer på Hunn, klemmer også til og arrangerer Feitetirsdag med underholdning og aktiviteter i år også og rektor ved Gjøvik kunst- og kulturskole, Helge Øye, forteller det er et rikholdig program som venter gjestene:

– Det blir anledning til å lage sin egen maske, sin egen fløyte, skramleinstrumenter og pynt til verdens største fastelavnsris som vi reiser ut på kvelden. Det blir kafeer i begge bygningene (kulturskolen og Tingbygningen), konserter og tombola med mange gevinster – og mere til, sier han fornøyd.

Katt i tønna

Folk som besøker Feitetirsdagen på Hunn får med andre ord nok å henge fingrene i:

– Av aktivitetsprogrammet nevner vi komposisjonsverksted, dansekurs og quiz, sier Helge Øye som legger til at det hele naturligvis kulminerer med at man slår katten av tønna og kårer årets kattekonge eller kattedronning.

– Ute på plassen vil også Middelalderforeningen arrangere pil- og bueskyting og kanskje dukker det opp middelalderkrigere i harnisk som fekter med sverd, humrer han og forteller at hele familien inviteres til å bli med på moroa, gjøre seg kjent med Feitetirsdag-tradisjonen og se hva kulturskolen, spelemannslaget og Mjøsmuseet har å tilby denne dagen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags