Gå til sidens hovedinnhold

Flere kvelder er utsolgt allerede før vårprogrammet gikk i trykken

Artikkelen er over 3 år gammel

Nasjonale og internasjonale stjerner og allerede dønn utsolgte hus på flere arrangementer sier sitt: Artister og publikum strømmer til Gjøvik kultursenter som veps som har fått ferten av et åpent syltetøyglass.

Tida da det var problemer med å få nok aktivitet i salene er for lengst forbi. Nå er det heller motsatt, og Unni Heimdal og Marte Skoglund ved Gjøvik kultursenter legger ikke skjul på at det hadde bydd på svært små problemer å fylle opp flere storsaler enn bare den ene som tar 500 personer.

Lokale først

– Det er mange som banker på og vil leie seg inn. Det gjør at vi rett og slett må være veldig kresne, samtidig som vi hele tiden har sterkt fokus på å prioritere lokale aktører som Musicals-gjengen, teateret, og så videre, sier Unni Heimdal som forteller at 30 – 40 prosent av det som skjer på hovedscena er det lokale aktører som står bak.

– Vi er i en slik posisjon at den store salen blir brukt hver dag – det er det ikke alle kulturhus som har!

Mye utsolgt

Kort sagt og underforstått er Unni Heimdal og Marte Skoglund ved Gjøvik kultursenter meget fornøyde med innholdet i det rykende ferske programmet de har foran seg.

 

– Så absolutt! Et godt tegn på at vi har truffet er at flere arrangementer allerede er utsolgte. I tillegg synes vi det er stas at vi har to slippkonserter med lokale artister på plakaten med Jon Harald Gjesdal som lanserer sitt nye album torsdag 25. januar, mens Torbjørn Dyrud er på plass med band torsdag 8. februar, sier Heimdal og Skoglund

Lørdag 27. januar kan kultursenteret ønske velkommen til en dønn utsolgt forestilling når Riksteateret kommer innom med klassikeren «Trollmannen fra Oz». Det samme gjelder for komikeren Dagfinn Lyngbøs forestilling «Supersmud» der det i skrivende stund er igjen et lite antall billetter til ekstraforestillingen 14. april.

– Queen-forestillingen «The show must go on – X» med Åge Sten Nilsen 16. februar er også for lengst utsolgt, sier Marte Skoglund glad, men litt trist også da det er flere som ikke får sett den forrykende forestillingen med en av landets ledende entertainere på scena.

En god sak

Heldigvis er det flere arrangementer det er igjen billetter til.

 

– Takket være det gode samarbeidet vi har med Resonans og Tune Into Gjøvik jazzklubb som bidrar med spennende konserter, har vi veldig mye musikk på programmet denne våren, sier Unni Heimdal som ved siden av kanoner som Paul Lewis, Leif Ove Andsnes og den friske jazztrioen Moon Hooch fra New York, sier Heimdal har mer lokalt på lur:

 

– I år er det vi som står for FORUT-forestillingen med blant andre Paul Håvard Østby, Gustav Nilsen, Selda Ekiz og Jonas Rønningen 22. april. Her er det bare å bestille billetter, for dette er en unik mulighet å se noen av landets beste komikere og musikere for en meget billig penge – samtidig som man er med og gir til en god sak, sier Unni Heimdal som legger til at kultursenteret vil bidra på sin måte med å stille mannskap og lokaler til fri disposisjon.

 

Kommentarer til denne saken