Gå til sidens hovedinnhold

Byr på organisk ABBA i foajeen

Artikkelen er over 2 år gammel

Gro Tangen og Nina Knutsen i Willow er så hekta på ABBA at de til og med tar med en ikke-fan på laget når de skal sette publikum i stemning i forkant av premieren på den for mange etterlengtede «Mama Mia! – here we go again».

Anders Byfuglien har nemlig lite å komme med når Gro Tangen og Nina Knutsen nærmest overgår hverandre i ABBA-referanser.

Ingen fan

– Nei, jeg kan nok ikke si jeg er noen ABBA-fan, sier pianisten og ser nærmest litt brydd ut. Men damene beroliger at det går bra og at de likevel er gode kamerater. Sammen med Stein Villa, som ikke blir med på ABBA-festen, har de spennende planer for Willow i tida som kommer.

– Men vi spiller jo en ABBA-låt i Willow, «Like an angel passing through my room», sier Knutsen ertende.

Vokalharmonier

Men tilbake til saken. Filmen «Mama Mia! – Here we go again» har premiere på Gjøvik kino 20. juli, og er – for eventuelle uinnvidde – oppfølgeren til kassasuksessen «Mama Mia!» som kom i 2008. Her synger skuespillerne ABBA-klassikerne, og Gro Tangen og Nina Knutsen lover å by på mange kjente sanger fra den første og kanskje til og med fra den rykende ferske filmen.

– Noen låter har lekket ut, så litt kontroll på hva som kommer har vi, sier Nina Knutsen som forteller at de legger opp til en halvtimes konsert med ABBA-musikk fra a til ... a. Når det gjelder det musikalske, blir det ikke ABBA-låter i irsk-drømmende Willow-format.

– Vi holder oss til originalversjonene, men ettersom vi ikke har med oss et stort band, blir det følgelig mest fokus på vokalharmonier, sier Gro Tangen og Anders Byfuglien later til å være fornøyd med å være organisk pianist og ikke et helt solopopband.

På rams

Nina Knutsen forteller at hun har vært fan av ABBA hele livet.

– Foreldrene mine var så fornøyde med Cliff Richard-platene sine at de sluttet plutselig å kjøpe ny musikk, men en slekting av meg hadde plater – blant annet «Arrival» med tekster trykt på baksida, forteller Knutsen som ramser opp sangene fra side 1 og videre til side 2.

– Den plata hadde også tekster trykt på baksida – og dette er viktig, sier hun myndig og forteller at det er hovedårsaken til at selv om tekstene i barndommen stort sett ble framført på tulleengelsk, så kan hun sangene på «Arrival» på rams – og vel så det.

– Jeg fikk faktisk ABBA gjennom moder'n, sier Gro Tangen og så stikker de to vokalistene hodene sammen og diskuterer sanger som muligens blir å høre på Gjøvik kino 20. juli.

Kommentarer til denne saken