Gå til sidens hovedinnhold

Viser «Norske byggeklosser» med polske undertekster

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå kan endelig polske filmentusiaster i distriktet nyte nyinnspillingen av klassikeren «Norske byggeklosser» uten å falle av svingene, for onsdag 11. april vises komedien på Gjøvik kino med norsk tale og polske undertekster!

Det er Nordisk Film Distribusjon AS som både sørger for at publikum får se filmen på kino og at den nå kommer med polsk tekst. Foreløpig har en liten håndfull kinoer i Norge kastet seg på, og 11. april snurrer altså kinomaskinisten filmen i gang på Gjøvik kino.

Stereotypier

Fagleder kino ved Gjøvik kultursenter, Alf Helge Dyste Iversbakken, kan melde om god stemning der filmen er vist.

– «Norske byggeklosser» strekker stereotypiene langt og er en film hvor både norske husbyggere og utenlandske håndverkere blir sterkt karikert, sier Dyste Iversbakken som er sikker på at polakkene som løser billett vil flire godt av blant andre Atle Antonsen i rollen som den polske håndverkeren Mischa.

Google translate

For det er ikke for å gjøre narr av utenlandsk arbeidskraft «Norske byggeklosser» er blitt utstyrt med polske undertekster. Det er rett og slett en gest, naturligvis med et aldri så lite glimt i øyet. Nå håper Alf Helge Dyste Iversbakken på topp stemning og fullt hus 11. april.

– Vi har gjort framstøt mot miljøer der vi vet det jobber mange polakker, som innen bygg og anlegg og landbruk, sier Dyste Iversbakken som innrømmer at han har benyttet seg av Google translate i oversettelsen av filmplakaten:

– Der står det sikkert mye rart, men det viser også at vi på kinoen kan le av oss selv, humrer han, så gjenstår det å se om oversettelsen ikke er så vill at budskapet bommer på motakerene.

Kommentarer til denne saken