Lørdag er det halv pris på kinobilletten

FILMFEST: Med 20 filmer på plakaten, førpremierer og mange andre artige aktivieter, regner Alf Helge Dyste Iversbakken og Marte Skoglund med at mange tar turen til Gjøvik kino.

FILMFEST: Med 20 filmer på plakaten, førpremierer og mange andre artige aktivieter, regner Alf Helge Dyste Iversbakken og Marte Skoglund med at mange tar turen til Gjøvik kino. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Spennende førpremièrer, artige aktiviteter og det beste av alt – halv pris på billetten, bør friste små og store kinogjengere til å ta en tur på Den store kinodagen.

DEL

Lørdag går nemlig Den store kinodagen av stabelen. Og ikke nok med det, det er faktisk den 30. kinodagen i rekken, og selv om mange i anledning jubileet nok hadde syntes det hadde vært morsomt med et nostalgisk gjensyn med 1987-klassikere som «Good morning, Vietnam» eller «Farlig begjær», har Marte Skoglund og Alf Helge Dyste Iversbakken ved Gjøvik kino heftigere planer enn som så.

Populært

– Kinodagen er kinoens julaften, smiler Alf Helge Dyste Iversbakken, fornøyd. Sammen med Marte Skoglund lover han en tettpakket kinodag med hele 20 filmer på programmet, derav to førpremièrer.

– Vi har aldri hatt så mange filmer på plakaten før, og det at vi har førpremière på «Ekspedisjon Knerten» og grøsseren «Jigsaw» gjør jubileumsutgaven av kinodagen ekstra spesiell, sier Marte Skoglund som forteller at billettsalget virkelig har tatt av.

– Vi ligger an til ny publikumsrekord i år, og det som er ekstra morsomt er at mange voksne også benytter seg av sjansen til å se film på kino for en billig penge. Det er for eksempel bare noen få billetter igjen av filmen «Bad Moms Christmas», sier Skoglund som i voksenavdelingen også kan friste med filmer som «Thor: Ragnarok», «Snømannen», «Happy Death Day» og den allerede utskjelte ferskvaren «Juleblod».

Aktiviteter

For det yngre kinopublikummet, vil nok interessen for å se «Ekspedisjon Knerten» en uke før alle andre friste, det samme vil filmer som «Biler 3», «Emojifilmen», «Elias og Storegaps hemmelighet» og «Karsten og Petra lager teater». Men Den store kinodagen handler ikke bare om å se film – det er mye annet spennende som skjer på kulturhuset i dag.

– Tradisjonen tro deler vi ut filmplakater, det er gratis ansiktsmaling for barna, spill og en egen «Just dance»-krok for de litt eldre barna. I tillegg vil Den Norske Turistforeningen campere utendørs med bålpanne og lage pinnebrød, frister Marte Skoglund.

Nye filmer

Både Marte Skoglund og Alf Helge Dyste Iversbakken skryter av kinopublikummet som virkelig tørster etter å se nye filmer på kino.

– Det er også årsaken til at vi ikke krydrer kinodagen med gamle klassikere. Folk vil ha nye filmer – samtidig gir det oss en grunn til å plukke fram noen perler på spesielle dager, slik som under «Bilens dag» da vi viste «Flåklypa Grand Prix», sier Dyste Iversbakken.

Det store forhåndssalget gleder tospannet på andre måter også, for i et kinoår som foreløpig ikke har produsert en folkefavoritt som «Max Manus» eller «Kon Tiki», er det ekstra stas at Den store kinodagen fenger.

– Etter kanonåret i fjor, har det vært litt tregere i år. I år har vi ingen «Kongens nei», derfor er det ekstra gledelig at vi aldri har solgt så mange billetter på forhånd før som under årets utgave av Den store kinodagen, stråler Marte Skoglund mens hun forgjeves prøver å samle et knippe ballonger i fingerklypa.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags