Gjøvik bykorps byr på jazz og Brazz Bros

Artikkelen er over 18 år gammel

Det satses sterkt og øves trutt i Gjøvik bykorps for tiden. 29. oktober får de nemlig Brazz Brothers på besøk i Gjøvikhallen, og innen den tid skal de ha spikret et feiende flott New Orleans Parade-program.

DEL
– Vi lover en svingende konsert, sier tubaisten og bykorps-talsmannen Tor Leonardsen.
Det er en storsatsing Gjøvik bykorps nå gjør ved å knytte til seg de landskjente Brazz Brothers. Med tre Førde-brødre, to Tafjord-brødre, samt en svenske, utgjør de en knallsterk og vitaliserende korpsstimulator over det ganske land. «New Orleans Parade» er et opplegg de satte i gang i samarbeid med marinemusikken i Horten. Det ble stor suksess og CD ut av samarbeidet, og nå er det altså Gjøvik bykorps som skal surfe videre i suksess-kjølvannet.
– Vi har fått tilsendt notene, og det er utrolig artig – og utfordrende – musikk, sier Frode Leonardsen.
Det er Ole Kristian Egge fra Brandbu som har tatt over dirigentstokken i Gjøvik bykorps, og med seg har han en stabil medlemsmasse på 55 korpsmusikere. På konserten har korpset først sin egen «best of»-avdeling, deretter slippes Brass Brothers løs, før de alle går sammen i New Orleans Parade.
– Vi har en fast stamme av musikere. I tillegg har vi til enhver tid studenter som bruker noe av studietiden sin i Gjøvik til å spille i korpset, så kan vi dessuten glede oss over gode aspiranter fra skolekorpsene som etter hvert fyller opp i rekkene, sier Leonardsen
Konserten i Gjøvikhallen blir søndag 29. oktober, men hele helgen settes av til musikk for korpset. Hele lørdagen blir det samling for å finpusse detaljene. I forkant av konserten lørdag kommer Brazz Brothers til en siste felles gjennomgang. Men så blir det konsert.
– Og den skal bli bra, lover Frode Leonardsen og Gjøvik Bykorps.
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags