Vintage og Fortnite på biblioteket

RETRO: Torsdag kveld tar Tonje Fagerheim og Christina Wold turen til biblioteket i Gjøvik for å snakke om vintage-klær.

RETRO: Torsdag kveld tar Tonje Fagerheim og Christina Wold turen til biblioteket i Gjøvik for å snakke om vintage-klær. Foto:

Du har hørt om «vintage», men har liten eller ingen oversikt over hva det går ut på?

DEL

Da er det bare å møte opp på biblioteket i Gjøvik førstkommende torsdag. Da er nemlig tospannet Tonje Fagerheim og Christina Wold i by'n for å tegne og fortelle om fenomenet. Fagerheim driver Retrolykke Kaffebar på Grünerløkka i Oslo mens Wold er historielærer og ifører seg alltid tidsriktige antrekk alt etter hvilket tiår hun underviser ungene i.

Sammen er Tonje og Christina en kunnskapsbase uten like hva angår klær fra 1940-, 1950-, 1960-, 1970- og 1980-tallet og nå kommer de altså til biblioteket for fortelle om norsk og utenlandsk klesproduksjon etter krigen og hva du selv skal se etter når du går på leting etter gull blant gamle klær. Hvis du vil ha et avbrekk i forelesningen, kan du få det ved å følge med på Fortnite-finalen som arrangeres samtidig med kommunene Gjøvik, Verdal og Vestvågøy i aksjon. De har siden 13. november konkurrert i Fortnite og torsdag finner altså den avgjørende finalen sted! Lagene er allerede etablert, men det er mulig å være til stede som tilskuer.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags