Gå til sidens hovedinnhold

Torsdag går trylleslaget for Harry Potter-kvelden på biblioteket

Artikkelen er over 3 år gammel

Er det nesten så du har nøkkelen til porten på Galtvort eller er det først nå du har blitt kjent med den unge magikeren Harry Potter og hans verden, vil du uansett kose deg på Gjøvik bibliotek og litteraturhus torsdag kveld.

Da går nemlig trylleslaget for den fjerde utgaven av Harry Potter Book Night – en happening som markeres av Harry Potter-fans på skoler, bibliotek, bokhandlere og samfunnshus over hele verden.

Verden rundt

– På Gjøvik bibliotek og litteraturhus gjør vi oss klare for et uforglemmelig arrangement rundt årets tema, nemlig fabeldyr, forteller June Solberg i en entusiastisk utformet pressemelding.

Hun forteller videre at Harry Potter Book Night handler om å dele den fantastiske verdenen til J.K. Rowling, forfatteren som har skapt Harry Potter og ikke minst universet rundt den unge magikeren, og ikke minst med det introdusere den uforliknelige magien som er Harry Potter til en ny generasjon.

– Nå gleder vi oss til å være blant de mange entusiastene som over hele verden skal feire Harry Potter Book Night - en fest som i fjor ble feiret på over 10.000 steder samtidig!

Eliksirtime

Denne kvelden varter Gjøvik bibliotek og litteraturhus opp med en rekke spennende aktiviteter fra tidlig ettermiddag til portene lukkes litt utpå kvelden. Her kan du bli med på ulike leker og aktiviteter, inkludert høytlesning, man kan være kreativ og lage sin egen tretyting (et pinnedyrliknende vesen som bor i tryllestavtrær), man kan slenge seg med på skattejakt, delta i en fabeldyrduell og mye mer. Har du lyst å oppleve en ekte eliksirtime, er det bare å snuse opp gjengen i Praktisk realfag som demonstrerer hvordan Harry Potter selv har det i eliksirtimene. Det blir heller ingen ordentlig Harry Potter-kveld uten tidsriktige kostymer, og gjør du deg flid kan du stikke av med seieren i kveldens beste kostyme!

Leselyst

June Solberg forteller at biblioteket har vært fans av Harry Potter-bøkene helt siden den spede begynnelsen.

– Det var de var bøkene som fikk barn til å lese igjen! Voksne slukte også serien, dog under skjul av egne «voksenutgaver», som egentlig kun gjaldt omslaget. Nå har bøkene fått en ny renessanse, det er laget en 8. Harry Potter-fortelling i form av et teaterstykke som har fått såpass suksess at det nå settes opp i USA. Harry Potter har også fått en spin-off i filmserien om Salamander Fisle, satt i Harrys verden, men tilbake i 1920-tallets New York. Film nummer to – «The crimes of Grindelwald» – har premiere november 2018, skriver Solberg som med det ønsker små og store trollmenn- og kvinner velkommen til en helaften der man feirer alt som har med Harry Potter å gjøre.

Kommentarer til denne saken