Gå til sidens hovedinnhold

Ikke bare ludo

Artikkelen er over 3 år gammel

Brettspill interessen bare øker. Det finnes etter hvert hundrevis av spill å velge i. På Kaffka samles brettspill interesserte annenhver onsdag og det er et sosialt og voksende miljø.

En stille onsdagskveld på byen samles det 15–20 ungdommer og unge voksne for å ha det sosialt og slå i hjel en time eller to over et brettspill. Man kan ta med seg egne spill hjemmefra som man har lyst til å spille, eller man kan velge seg et av de mange spillene som ildsjelene Paul Duevel og Ole Anders Evensen har med seg.

– Det startet med et eventforslag på Facebook og ble fort til en fast spillekveld her på Kaffka. Det har skjedd mye innen brettspillverdenen de siste 10–15 åra. Det har kommet utrolig mange nye brettspill. Mange av spillene er nok avledet ut fra dataspill verdenen. Ganske mange er relativt kjappe å spille, kanskje over på bare noen få minutter til 1–2 timer. Noe som er fint da man slipper å sitte med det i timevis, sier initiativtaker Paul Duevel.

– Paul som er lærer og amerikaner kalte det Board game night og det har det blitt hetende her, sier Kenneth Dalby ved Kaffka. Mange av deltakerne er studenter. Ved NTNU er det jo et internasjonalt miljø så det er ofte spillkveldene går på engelsk. Studentene har også sine egne spillgrupper ved NTNU.

Nå har Gjøvik bibliotek også kastet seg på trenden og arrangerer brettspilldag på Gjøvik bibliotek hver lørdag.

– Det er jo ikke et stort miljø ennå men voksende. Det er jo ikke alle som det passer for hver onsdag så da har vi startet opp slik at man kan bli med når man har tid og lyst, sier bibliotekar June Solberg som er Popkult ansvarlig ved Gjøvik bibliotek og litteraturhus.

Kommentarer til denne saken