Gjøvik trio byr på klassisk til lunsj

LUNSJMUSIKERE: Gjøvik Trio er klar for en ny sesong med lunsjkonserter på biblioteket i Gjøvik. Trioen består av (f.v.) Mira Hsin-bei Sagmo, Ida Malene Christensen og Marieke Bettman.

LUNSJMUSIKERE: Gjøvik Trio er klar for en ny sesong med lunsjkonserter på biblioteket i Gjøvik. Trioen består av (f.v.) Mira Hsin-bei Sagmo, Ida Malene Christensen og Marieke Bettman. Foto:

GJØVIK: Kombinasjonen bibliotek og konsert er ikke umiddelbar, men det er der Gjøvik Trio liker å spille for folk.

DEL
Gjøvik Trio består av profesjonelle musikere som er ansatt i Gjøvik kommune som utøvende kunstnere og i tillegg underviser ved Gjøvik Kunst og Kulturskole, og består av Marieke Bettman (fiolin), Mira Hsin-bei Sagmo (piano) og Ida Malene Christensen (cello). De har gjort suksess med sine halvtime lange lunsjkonserter på Gjøvik bibliotek og litteraturhus, og med nytt år er det duket for nok en sesong med gratis formiddagskonserter.

Åpent for alle

– Det har vært kjempeflott å spille konserter på biblioteket. Med et sted mellom 60 og 70 publikummere til stede, har det vært god stemning på konsertene, sier Ida Malene Christensen som opplyser at konsertene er gratis og åpen for alle som har veiene forbi.
Nå må det kjapt skytes inn at når trioen onsdag neste uke inviterer til konsert, blir det i Kulturtrappa på Gjøvik kino & scene. På programmet står de aller mest kjente melodiene fra «Nøtteknekkeren», for evig og alltid mest kjent for Tsjajkovskijs musikk, som blir en smakebit på konserten Gjøvik Symfoniorkester holder søndag 13. januar i Gjøvikhallen.

Sommeravslutning

Etter en snarvisitt over vegen, er trioen 13. februar tilbake på sin faste arena – biblioteket - og markerer valentinsdagen (en dag før) med musikk til Bjørnsons kjærlighetsbrev som aldri ble besvart av den rette.

Ida Malene Christensen forteller at trioen kommer til å spille konserter under våren hvor de vil invitere dyktige gjesteartister til å være med på lunsjkonsertene. Det tette samarbeidet med Gjøvik Symfoniorkester fortsetter og under vinteren og våren vil publikum på lunsjkonsertene bli presentert for operaperler og andre kjente stykker fra den klassiske musikkens verden. Trioen avslutter sesongen i juni med å invitere inn noen av sine dyktigste elever ifra Kulturskolen til en flott avslutning på sesongen.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags