FUGE kunstutstilling i Kauffeldtgården torsdag

Verk til FUGE

Verk til FUGE Foto:

Av
DEL

InnsendtTorsdag kveld åpner den første FUGE utstillingen i Kauffeldtgården på Gjøvik. FUGE er et samarbeidsprosjektet mellom kunstforeningene i Gjøvik og Toten, og prosjektet vil gjennom 2019 og 2020 vise 16 lokale profesjonelle kunstnere fra Norske Billedkunstnere (NBK) og Norske Kunsthåndverkere (NK). Første utstiller er Elise Schonhowd med utstillingen [moti:´v].

Elise Schonhowd har satt sammen en utstilling der prosessen fram til det endelig arbeidet blir gjort tilgjengelig og synlig for publikum. Hun viser bilder og skulpturer preget av grenseoverskridelser, ikke bare i materialene, men hovedsakelig i blikket. For, hva er det vi ser? Hvor trekkes tankene, og hvorfor? Tittelen peker mot en interesse både for motivene bak og foran det vi ser rundt oss til daglig, det vi tror vi forstår. Temaene finner fram til samme form, dvs at store globale utfordringer møter de helt stille private.

Elise Schonhowd er fra Gjøvik, og flyttet tilbake til hjembyen etter et langt opphold utenlands. Hun har stilt ut både nasjonalt og internasjonalt, og undervist i maleri, tegning og skulptur ved kunsthøyskolen Ldm; The Art Institute of Florence, i Italia.

Artikkeltags