Frikar tar ny sats i Åbjørajuvet

SPEKTAKULÆRT: Danseforestillingen «Draumefangaren» imponerte publikum som i sommer hadde funnet veien til mektige Åbjørajuvet.

SPEKTAKULÆRT: Danseforestillingen «Draumefangaren» imponerte publikum som i sommer hadde funnet veien til mektige Åbjørajuvet. Foto:

Sommerens suksessforestilling «Draumefangaren» har gitt Hallgrim Hansegård og resten av Frikar blod på tann: Det blir forestilling i spektakulære Åbjørajuvet i 2019 også.

DEL

– Selv om «Draumefangaren» er et veldig krevende prosjekt, har vi bestemt oss for å satse videre i Åbjørajuvet, sier Hallgrim Hansegård som legger til at billettene til 2019-forestillingen legges ut tirsdag 30. oktober.

– Utsolgte forestillinger i sommer ga oss vann på mølla, og i 2019 satser vi på å øke fra 2500 til 3000 publikummere, sier Frikar-basen som selv om det ofte kan være vanskelig å finansiere en gjenopptakelse av eksisterende forestillinger, ikke er redd for å ta sats og gyve på en versjon to av «Draumefangaren».

Neste sommer spilles forestillingene 26.–28. juli og 2.–4. august, og nå inviterer Frikar reiselivet i Valdres til å bli med og ta sats og skape en årlig attraksjon som trekker tusenvis til Valdres for kunstopplevelser og natur:

– Det er inspirerende å se hvor flinke reiselivet og Peer Gynt på Gålå har vært til å samarbeide om å bygge publikum i et langt perspektiv, sier Hallgrim Hansegård som både har vært hallingdanser på Gålå og regissert egne forestillinger for Peer Gynt AS i Italia og Frya-juvet. Men nå vil han altså bygge opp noe langsiktig på hjemmebane:

– Vi ønsker å presentere Valdres på sitt beste. Tilbakemeldinger fra publikum forteller at de virkelig får skjerpet sansene i «Draumefangaren». Vi har lyst å samarbeide med dyktige overnattingsbedrifter og matprodusenter for å optimalisere opplevelse de tar med seg hjem fra Valdres, avslutter Hansegård.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags