Nå rigges det til verdens aller første Fredvikafestivalen

KLARE TIL STORINNRYKK: Gjengen bak Fredvikafestivalen, her representert ved (f.v.) Ketil Hvindenbråten, Kari Houth Fjellseth, Frøydis Torp og Guttorm Raa, lover topp stemning når portene til festivalen åpner fredag ettermiddag.

KLARE TIL STORINNRYKK: Gjengen bak Fredvikafestivalen, her representert ved (f.v.) Ketil Hvindenbråten, Kari Houth Fjellseth, Frøydis Torp og Guttorm Raa, lover topp stemning når portene til festivalen åpner fredag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For et utrent øye ser festivalområdet ut som noe en tropisk orkan har lagt fra seg, men arrangørene bak Fredvikafestivalen lover at alt skal være klart i god tid før første band går på scena fredag kveld.

DEL

Det jobbes intenst for å gjøre alt klart til Bakka Street-Boyz entrer scena som første band ut på den aller første Fredvikafestivalen.

Heller ikke festivalledelsen er engstelige for å få flekker på klærne sine, noe Guttorm Raa får høre av sine medarrangører som gir landingen oppmuntrende heiarop mens han bærende kjemper med en stabel med planker som etter hvert skal bli benker.

Camp

Men hvordan ligger man an, i skrivende stund to dager før det braker løs i Fredvika? Pressesjef Silje Larsen Borgan er mildt sagt optimist:

– Vi er godt fornøyd med salg og respons på festivalen og festivalprogrammet så langt, sier hun mener alt ligger til rette for en skikkelig sommerfest til helgen.

– Værmeldingen ser nemlig også bra ut! sier hun optimistisk, noe som betyr mye for den vanlige festivalgjenger, men kanskje enda mer for råtassene som skal tilbringe festivalhelga i telt:

 – For noen er camp halve moroa på festival, og det finnes vel ikke mer idylliske omgivelser enn Fredvika når man først skal ligge i telt? spør pressesjefen og svarer seg selv.

– På festivalcampen må man for øvrig være 18 år for å overnatte, sier Larsen Borgan som forsikrer at festivalens camp-crew står klare til å ta imot gjestene. 

 

Solid stab

Også festivalsjef Kari Houth Fjellseth og arena/bemanningsansvarlig Frøydis Torp ser med glede på festivalen som reiser seg fra intet rundt dem.

Vi har godt og vel 200 frivillige på laget nå, men vi har alltids bruk for folk.

Kari Hout Fjellseth, Fredvikafestivalsjef

– Etter bare 45 minutter var gjerdet rundt området på plass og allerede nå ligger vi to timer foran skjema, smiler Frøydis Torp fornøyd. Hun forteller at godt og vel 30 frivillige har vært i sving siden morgenkviste,n og legger man til eksterne hender som rigger scenene, er det en solid stab som er på plass for å gjøre alt klart til publikumsinnslipp fredag ettermiddag.

– Vi har godt og vel 200 frivillige på laget nå, men vi har alltids bruk for folk, sier Kari Houth Fjellseth som stadig får inn søknader fra folk som vil være med å lage festival i Gjøvik.

Klubbkveld

Selv om Fredvikafestivalen er en byfestival, foregår den likevel noen solide steinkast utenfor selve sentrum. Det betyr likevel ikke at det er langt å gå, og det er nettopp det festivalsjefen anbefaler publikum å gjøre.

– Det beste er å parkere på for eksempel Huntonstranda og gå til Fredvika. Det tar bare noen få minutter eller man kan kjøre kollektivt, sier hun.

Etter at konsertene er over på festivalområdet, regner Silje Larsen Borgan med at mange trekker til Strandhotellet der Klubb Fredvika går av stabelen.

– Da fyller vi hele underetasjen på Kulturhuset/Quality Hotell Strand med god Fredvika-stemning og våre favoritt-DJs Susiserken og Skjør i Skjørt. De er best på kombinasjonen av skamløse gamle hits og den beste nye musikken, frister pressesjefen.

– Man må ha egen billett for å delta på klubbarrangementet, men behøver ikke vært på festivalen for å kjøpe billett dit, supplerer Kari Houth Fjellseth.

– Apropos billett: Det er noen på sosiale medier som synes billettprisene på Fredvikafestivalen er litt i det heftigste laget?

– Man kan alltids diskutere priser, men vi synes man får mye for penga i forhold til en enkelkonsert på for eksempel Rockefeller i Oslo. Men man kan jo alltids bli frivillig, smiler hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags