To nye navn klare for Fredvikafestivalen

Selmer, med einaingen Iver Armand Tandsether (foran t.v.) er klare for Fredvikafestivalen 22.- og 23. juni.

Selmer, med einaingen Iver Armand Tandsether (foran t.v.) er klare for Fredvikafestivalen 22.- og 23. juni. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir nostalgisk sommerpop på Fredvikafestivalen i sommer – og det er flere enn Thomas Dybdahl som står for den.

DEL

Påsken er over og endelig kan fullt fokus rettes mot våren og sommeren. Og i sommer får Gjøvik sin helt egen musikkfestival med idyllisk camp og scener planlagt i mjøskanten i Fredevika.

Festivalarrangørene forteller at både organisasjon, arena og ikke minst artistnavn begynner å komme på plass. Tirsdag slapp Fredvikafestivalen to nye artistnavn ut av sekken. Mest kjent av disse foreløpig er Thomas Dybdahl.

Nytt album

Dybdahl kom ut med sitt sjuende album «The great plains» i februar, hvor siddisen som snart fyller 40 vender blikket innover mot seg selv. Det hele låter kanskje mer elektronisk enn Dybdahls tidligere album, med lydbildet er fortsatt varmt, nostalgisk og underfundig. 

– Albumet har høstet strålende kritikker, og vi tenker at Dybdahlsk stemning i Fredvika i juni blir helt magisk, sier festivalarrangørene, som har fått tak i artisten på en turné som strekker seg gjennom både Norge, Europa og USA.

Thomas Dybdahl spiller på Fredvikafestivalen i juni.

Thomas Dybdahl spiller på Fredvikafestivalen i juni. Foto:

Nykommerne i Selmer er dagens andre nye navn fra Fredvikafestivalen. Selmer, med einaingen Iver Armand Tandsether på gitar, gjorde seg svært positivt bemerket på by:Larm nå i mars.

«Gitarsoloen på tampen av konserten, og egentlig alt før det, fikk meg til å smile masse og sørget for årets Bylarm-minne for min del. Nytt materiale kan ikke komme fort nok», mente NRK P3s musikkanmelder Nicolay Woldsdal etter Selmers innsats på den norske bransjesamlingen.

Musikken beskrives som rocka indiepop.

Fra før er det klart at Fredvikafestivalen har sikret seg Einas musikalske stjerneskudd Fieh, som blir å høre i Fredvika 22.- og 23. juni sammen med OnklP & De Fjerne Slektningene, Kjartan Lauritzen, No. 4, Jarle Bernhoft og Bakka Street-Boyz.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags