Fredvikafestivalen og OA med navnekonkurranse: Artistene er klare, men hva skal scenene hete?

Artikkelen er over 2 år gammel

Roskilde har sin Orange scene og Coachella sitt Sahara-telt, men hva med de to scenene på den kommende Fredvikafestivalen? Det er her du kommer inn i bildet.

DEL

Noe av det fine med å være på festival, er at man kan se en konsert og når den er over bare snu seg rundt og umiddelbart se en ny på en annen scene.

Konkurranse

Slik skal det også bli under Fredvikafestivalen i juni, men foreløpig er artistpodiene navnløse. Det ønsker arrangørene å gjøre noe med, men da behøver de hjelp – aller helst fra deg.

– På festivalområdet vil det være to scener – en stor scene og en mindre. Nå ønsker vi i samarbeid med OA å invitere lokalmiljøet til å sette navn på disse to scenene, sier Ketil Hvindenbråten i Fredvikafestivalen som håper å motta mange gode, spennende og ikke minst morsomme forslag.

– Vi legger ingen føringer og i utgangspunktet er det fritt fram, men ettersom Fredvikafestivalen er en festival i Gjøvik som ligger ved Mjøsa, hadde det ikke vært dumt med navn som spiller på musikkbyen Gjøvik og Mjøsa, sier Hvindenbråten ivrig. Nå håper han kreativiteten blomstrer og at så mange som mulig går inn på oa.no og sender inn sitt eller sine navneforslag.

Konkurransen varer en uke – fra lørdag 5. mai til lørdag 12. mai – og de to som lager vinnernavnene får fem festivalpass hver, frister han.

HER KAN DU SENDE INN DITT FORSLAG

Tema

En festival som med en gang markerte seg med navn som traff spikeren på hodet og som har dratt maks ut av temaet og miljøet festivalen arrangeres i, er Trollrock på Beitostølen som kaller den store scena Trollscena og den minste Huldrescena. Festivalsjef Trond Rogne forteller at de valgte Huldrescena for det var lett å finne ord som matchet.

– Det var for å spille litt på Jotunheimen, Trollrock, det overnaturlige og så videre. Hovedscena heter bare Trollscena for den skal være stor og mektig, større enn huldra, sier Rogne som synes ideen med navneforslag er morsom – så morsom at han passer på å komme med noen forslag selv!

– Det første jeg tenker på når det gjelder Gjøvik er svane, Skibladner og Mustad. Nå er vel Mustad borte, men jeg husker jeg reiste forbi den store fiskekroken da jeg i forrige årtusen gikk på skole i Gjøvik, sier Rogne som ikke har noen tro på at noen av forslagene hans når opp:

– Nei, det tror jeg ikke. Til det er nok kreativiteten for dårlig.

Ørnulf Juvkam Dyve, Staut

Ørnulf Juvkam Dyve, Staut Foto:

«Høggerscena»?

Men det er flere som tar sjansen og hiver seg utpå! Artist og bypatriot Morten Hammerseng foreslår Fastland Scena som navn på den største scena og Svane Scena på den minste.

– Det er fordi Fastland er hjertet i Gjøvik og at byvåpenet til Gjøvik kommune er en svane. Gjøvik er Mjøsas hvite by, slår Hammerseng fast.

Vi tar turen tilbake til Valdres der Ørnulf Juvkam Dyve i Staut – som i løpet av noen korte måneder i sommer og høst til sammen skal spille i Gjøvik og Raufoss hele tre ganger – mer enn gjerne slenger seg med på navnemoroa:

– Jeg tenker på Beatles' hvite album og Gjøvik som Den hvite byen ved Mjøsa ... Kunne man laget «Den hvite scenen» som den ene og rett og slett «Skibladnerscenen» som den andre... ? Ganske markante trekk begge deler, sier Staut-låtskriveren og tygger videre:

– «Svanescenen» kunne kanskje også vært noe... ? Eller man kunne kanskje gjort stas på noen av de store, lokale gutta og laget «Høggerscena» og «Eldarscena»/«Eldarado»? Mye å velge i på Gjøvik, sier Juvkam Dyve ettertenksomt.

Trond Rogne, Trollrock

Trond Rogne, Trollrock Foto:

Identitet

Men hvorfor er det så viktig å gi festivalscenene navn? Ifølge Ketil Hvindenbråten handler det om å gi festivalen identitet.

– Festivalkulturen i Norge i dag handler om en helhetlig tankegang rundt det å arrangere en festival. Det nytter ikke bare å bygge en scene,sette opp en bar og en pølsebu så er alt i orden. For oss er det viktig å vise at festivalen har en lokal forankring, noe som er lett for oss. Det er jo stort sett folk fra Gjøvik som arrangerer Fredvikafestivalen, humrer Ketil Hvindenbråten.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags