Førjulsefta på Lands Museum

Av
DEL

InnsendtLørdag den 30. november blir en en litt annerledes førjulslørdag på Lands Museum hvor aktivitetene og opplevelsene er vektlagt for store og små. Du kan for eksempel lage ei julegeit og høre historier om julebukktradisjoner. I Sedalsbygningen vil du se hvordan de feiret jul for 200 år siden og kanskje du har lyst til å besøke nissene på nisseloftet i Teaterbygget som kom til museet før jul for to år siden.

Å bake «sju slag» til jul er en gammel tradisjon, men hvilke kakesorter som er de sju slaga er nok forskjellig. I fjøset i Nerlauslåven vil noen kakebakere med deiger være klare og kakene kan både smakes og oppskrifter deles ut. Tradisjonen med adventsstjerner kan du også få høre om samt lage din egen julestjerne på juleverkstedet. I tillegg kan du høre både nye og gamle julefortellinger inne på Nerlauslåven.

Land museumslag vil være på plass for et kafetilbud i Tingbygningen med julegrøt og de nylagede og pyntede pepperkakehjertene på pinne. Ikke glem museumsbutikken hvor det er et rikt utvalg av høy kvalitet.

Som dette ikke er nok så avsluttes dagen med Nordre Land kulturskole sin juleforestilling - «julestjerner» inne på Nerlauslåven.

Altså all grunn til en være med på en opplevelsesdag på Land Museum i adventstida.

Artikkeltags