Gå til sidens hovedinnhold

Debuterer med barnebok

Artikkelen er over 3 år gammel

Kirsten Onstad fra Leira, bosatt på Tonsåsen, debuterer i disse dager med barneboka Den magiske hemmelegheita.

Magi fører hovedpersonene Elise og Olai tilbake i tid, der de møter ungdommer på sin egen alder. Gjennom opplevelsene til de to ungdommene fra vår tid forteller Kirsten Onstad hvordan det var å være ung i Valdres for femti og hundre og år siden – og enda lenger tilbake. Disse møtene blir også viktige for Elise og forholdet hun har til moren.

Den magiske hemmelegheita er ei barnebok, men er samtidig ei bok for menneske i alle aldrer, heter det i pressemeldingen fra Kvitvella Forlag, som eies og drives av Nord-Aurdal Mållag. Med livserfaring fra arbeid med mennesker i ulike livsfaser har Kirsten Onstad den menneskekunnskapen som gjør henne skikket til å forstå og framstille både barn og voksne. Selv om dette er den første boka hennes, har hun skrevet og diktet all sin dag. I 1996 vant hun konkurransen til avisa Valdres om den beste rakfisksangen.

Illustrasjonene i boka er laget av Håkon Aasnes. Han er mest kjent for å ha laget tekst og tegninger til Stomperud, Smørbukk og Annika gjennom flere tiår.

Kommentarer til denne saken