Tage får skuespillerpris i Malmö

GJENNOMBRUDD: Tage Hogness har blitt lagt merke til for sin innsats i «Los Bando»-filmen.

GJENNOMBRUDD: Tage Hogness har blitt lagt merke til for sin innsats i «Los Bando»-filmen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tage Johansen Hogness gjør stor lykke i den norske filmen «Los Bando». Nå kan han snart smykke seg med den fine Nordic Star-prisen under filmfestivalen BUFF i Malmö. 

DEL

– Jeg er utrolig takknemlig, hilser 16-åringen selv via pressemeldingen.

Han spiller trommeslager Grim i filmen, og dette er Johansen Hogness' første hovedrolle i en langfilm. Regissøren er full av lovord:

– Jeg er kjempestolt av Tage Johansen Hogness og de tre andre hovedrolleinnehaverne i Los Bando. Jeg synes rollefigurene de har skapt, og rollefigurenes utvikling, har blitt så bra som jeg bare kunne drømme om. Berlinalen kalte de fire for en «wonderful bunch of misfits», det er jeg enig i, sier Christian Lo.

Løfter fram

Festivalsjef i Buff sier at denne utmerkelsen skal «løfte fram noen av disse flotte og inspirerende skuespillerne som har gjort en ekstra strålende innsats – og berørt publikum».

I tillegg til Tage Johansen Hogness, blir de unge skuespillertalentene Mimmi Cyon («Nattbarn») og Alexander Magnússon («Jeg er William») hedret med BUFF Nordic Star.

Roadmovie

«Los Bando» får dessuten æren av å åpne hele BUFF-ballet i Malmö 19. mars. Filmen er videre nominert til Malmö Stads Barnfilmpris og ECFA Award (European Children’s Film Association Award).

Filmen beskrives som en roadmovie om et ungt band som skal til NM i rock i Tromsø, og «Los Bando» fikk også nylig vist seg fram under filmfestivalen i Berlin.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags