Tidligere stortingsrepresentant Hallgrim Berg lanserer sin bok «Rakfisk i godt lag». Elevbedriften «Valdreskøst» lanserer samtidig en bok på valdresmål med 80 tradisjonsoppskrifter fra Valdres.

- Jeg må si jeg er imponert over disse jentene. Jeg vet ikke om hallingjenter hadde klart det mesterstykket å lage en praktbok med fargebilder på den korte tiden det er fra sommerferien til nå, sa Hallgrim Berg i går.

Vi har brukt all fritida vår. Høstferien også. Boka kom fra trykkeriet i går. Vi har fått lov til å stå inne på FK-senteret og selge boka, svarte leder av elevbedriften med åtte jenter, Marte Røang.

- Boka er flott, og jeg må si at jeg liker ekstra godt at dere bruker dialekt, sa Hallgrim Berg.

På en annen stand i rakfiskløypa står fire Valdres-forfattere som også har lansert bøker i det siste. Den ferskeste er boka til tidligere turistsjef Anders Gaarder, som kom med boka «Reiser i Valdres» rett før festivalen. De andre er Kai Svensson med «Innsjøbåter», Arne Hestekind med gapskratthistorier fra Valdres og Bjarne Berg som hadde med seg boka til Eldor Bråten, som omhandler Vassbrøtningen.

- Rakfiskfestivalen er en flott plass å selge bøker fra Valdres. Nå er det mange folk her, sa Anders Gaarder.