Feiring og fellesskap!

Anita Seierstad har valgt å bli soldat i Frelsesarmeen. Her sammen med sine to gutter.

Anita Seierstad har valgt å bli soldat i Frelsesarmeen. Her sammen med sine to gutter. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt «Mine beste menn er kvinner» sa William Booth, Frelsesarmeens grunnlegger, allerede i 1887. Kvinners likestilte rett til å forkynne evangeliet og inneha lederposisjoner har vært et kjennetegn ved Frelsesarmeen helt siden starten. Også da Frelsesarmeen «åpnet ild» mot Norge i 1888 var det en kvinne, svenske Hanna Ouchterlony, som gikk i front. Søndag kan du få med deg soldatinnvielse av en lokal kvinne på Gjøvik: Anita Seierstad har valgt å bli soldat i Frelsesarmeen på Gjøvik, og korpsleder løytnant Karla Norbakken vil foreta seremonien. Dette er Karlas siste gudstjeneste før hun og hennes familie forflyttes til Sandefjord. I tillegg til soldatinnvielse blir det også opptak av tilhørig denne dagen.

Frelsesarmeen er både en organisasjon og et trossamfunn, og noen medlemmer har uniform – andre ikke. Medlemskap i Frelsesarmeen kan skje ved å bli soldat eller tilhørig. Den som vil bli frelsessoldat må skrive under på «frelsessoldatens pakt» og avholde seg fullstendig fra rusmidler. Frelsessoldaten gjør tjeneste i Frelsesarmeen på sin fritid, og bruker uniformen som et vitnesbyrd om sin tro og tilhørighet. Personer over 15 år, som kjenner Frelsesarmeens trosartikler, kan søke om medlemskap som tilhørig. Det forventes at en besøker møtene så ofte som mulig, og støtter arbeidet økonomisk.
Enhver som ønsker det, kan bli kirkerettslig medlem av Frelsesarmeen. Dette er en frivillig sak for offiserer, soldater og tilhørige.

Det blir altså fest og feiring på Frelsesarmeen denne søndagen! Det er sommeravslutning for alle grupper og aktiviteter, og selvfølgelig blir det St. Hans feiring også! Etter å ha feiret gudstjeneste med alle generasjoner i Ringveien 8b, blir det aktiviteter og grilling på Vikenstranda. Alle hjertelig velkommen!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken