«Fantástico» på tunet!

Av

Katia Cardenals spanske tolknig av Prøysen slo godt an for de 200 lovlige tilhørerne, som hadde løst gratisbillett på nettet med navn og kontaktinfo. Det betydde «fullt hus» på Gjøvik gård.

DEL

Innsendt «Så seile vi på Mjøsa» og «Sønnavindsvalsen» var på spillelisten til Korpus-vennen fra Nicaragua - kor og publikum sang med.

Korona-viruset skapte utfordringer for årets utgave av Toner fra Tunet, men to lørdager har likevel publikum blitt lovet i sommer. All ære til Gjøvik gårds venneforening og Mjøsmuseet. De har tatt jobben igjen med å få i havn det svært populære sommerarrangementet, som dette året altså ble med store begrensninger.

24 år på tunet

Det var Lissie Norland ved den gang Gjøvik gårds kultursentrum, Ola Narten Svendsen og kulturkontoret som i 1996 dro i gang 5-6 sommerkonserter på trappa på hovedbygningen. Dette skulle senere utvikle seg raskt til å bli det populære Toner fra Tunet-arrangementet, som på en god sommer har besøk av 5000.

Gjøvik og Fredheim skolekorps, Roy Nikolaisen, Olga Konkova, Helge Øye, Jon Lotterud, Ann Kristin Aanerud og Jarle Flemvåg var noen av de første som den gang spilte på tunet, oppgis det fra sikre kilder.

Sommerprosjekt med Cardenal

Korpus som er et av flere tilrettelagte kulturtilbud ved Gjøvik kunst-og kulturskole, fikk denne lørdagen være med på et etterlengtet nytt prosjekt - Prøysen På Spansk, ledet av Ingunn Molstad og Katerine Espinal. Det kunne ikke passet bedre etter en lang periode uten øvelser og konserter.

– Siden Pascalfestivalen måtte droppes i år, ble det et slags plaster på såret for Sangkoret Korpus å få muligheten med Katia, sier et ivrig og trofast medlem, Kjersti Kålås. Samarbeidet med kulturskolen og Pascal Norge gir mange muligheter gjennom hele året og åpner også opp for store og mindre kulturutvekslinger innen- og utenlands.

Godt mottatt av publikum

Katia Cardenal hadde med seg Katerine Espinal på piano som også er nyansatt instruktør på kulturskolen i Gjøvik. De hadde med seg et knippe sanger fra Prøysenplatene Cardenal spilte inn for 20 år siden. Sanger som «Marte og Baldrian» og «Jørgen Hattemaker», kom på løpende bånd. Cardenal fremførte også «Akkurat nå» av Åge Aleksandersen - også den med spansk tekst. Publikum fikk til slutt høre en sang fra hjemlandet som ekstranummer.

– Vi håper virkelig på mere normale dager igjen, sier mangeårig korpusmedlem Stein Jøraasen, som ser frem til og snart få gjennomført den utsatte Årsfesten, Allsang på Toten og julekonsertene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken