Gå til sidens hovedinnhold

Fanger lyset i fjellet

Artikkelen er over 15 år gammel

Maleren Tore Hogstvedt har malt fjellene rundt Beitostølen. Det har gitt ham et nytt publikum.

I høstferien stiller han ut bildene sine på Radisson SAS-hotellet. Der avslører han en stor sans for fjelltoppen Bitihorns særegne profil. Han har studert området til alle årstider, og har festet motivene til lerretet i alt fra spedt midtvinterslys til sommerdager med godværsskyer.

Jo, jeg er glad i fjellet, erkjenner kunstneren fra Rælingen. Han maler helst norske landskap, og stiller ut motiv fra fjellområdene i Valdres og fra lavereliggende strøk på Østlandet.

Godt salg

Utstillingen ble åpnet på Beitostølen sist lørdag, med godt besøk. De røde lappene under bildene illustrerte at salget gikk strykende fra første time. Selv antok Hogstvedt at mange hytteeiere ved Beitostølen var blant dem som har sikret seg et av motivene hans.

Han erkjenner gjerne at han er både fargeglad og naturromantiker. Følgelig er det heller ikke uventet at mange hytteeiere kunne tenke seg et motiv på veggen som de ellers har utenfor hytteveggen. I det miste i aktuell dagsturavstand fra fritidsboligen.

Comeback

Tore Hogstvedts (43) er opprinnelig fra Siljan i Telemark. Han ble tidlig oppdaget som et talent i malerkunsten. Men han valgte andre veier fram til han igjen tok opp igjen arbeidet i 1995. Da traff han bildekunstneren Jan P. Bratsberg fra Skien, og fikk den drahjelpen han trengte for å komme i gang igjen. Siden den tid har Hogstvedt stilt ut landskapsbildene i inn-og utland. Han har blant annet fått slippe til å det kjente galleriet Agora Gallery i Chelsea, New York.

Kunst på hotellet

Hotelleier Steinar Hovi åpnet utstillingen med å si at han traff Hogstvedt gjennom en forretningsforbindelse. Denne kontaktpersonen er Hogstvedts agent. I fjor ble de enige om at dersom Hogstvedt kunne feste naturen rundt Beitostølen til lerretet, ville Hovi arrangere en høstutstilling for ham. Og slik ble det. Denne uka henger et 30-talls bilder til allmenn glede på hotellet på Beitostølen. Og Hovi sier det er naturlig å fortsette med flere kunstnere seinere. Fra før har hotellet en rekke bilder av blant andre lokale kunstnere som Arne Paus, Eva Laila Hilsen og Sigmund Årseth.