Et møte mellom svaner

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Den ene har fjær og den andre har skovler. Etiketten på årets skibladnervin viser et møte mellom to svaner.

DEL

Og det er kunstneren Siri Bjerke som har latt de to svanene møtes. I går fikk et interessert publikum se på etiketten, smake på vinen og studere bildet som danner grunnlaget for det lille kunstverket som kommer til å følge Skibladners berømte laksemeny denne sommeren. Inne i flaska befinner det seg en australsk chardonnay 2005.

Det vil bli solgt 2000 slike små kunstverk i sommer, sa styreleder i Oplandske Dampskibsselskap, Bjørn Blichfeldt, da han erklærte Siri Bjerkes separatutstilling i Gjøvik kunstgalleri for åpnet. I galleriets foaje ventet smaksprøver av vinen, og i utstillingslokalene kunne de frammøtte se ikke bare etikettbildet, men 20 andre bilder av Siri Bjerke, store fargesterke malerier, flere med svaner, men ellers blomster, hunder, sauer, hester og litt av hvert annet. Bildet "Møte med svane svane" finnes i tre varianter, det første er blitt etikettbilde. Helt den samme som originalen er ikke etiketten. Maleriet er kvadratisk, men bildet på etiketten måtte lages rektangulert, noe som har skjedd i samråd med kunstneren.

Kunstneren som får lage etikett til Skibladners hvitvin, må ha tilknytning til regionen. Det har Siri Bjerke, ettersom hun bor i Hov, men snart skal flytte til Veldre. Dessuten har hun en lang merittliste, med separatutstillinger, kollektivutstillinger, offentlige innkjøp og offentlig utsmykning. Bildene som stilles ut i Drengestua, har elementer som forteller om framtida, slik kunstneren selv tolker den. Utstillingen vil vare fram til 18. juni, og alle bilder er til salgs. Det er også de små utgavene av "Møte med svane svane 1", og her blir salgstida så lenge Skibladner seiler på Mjøsa i jubileumsåret.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags