På under et halvt år har hunndølingen, som har kjent Viggo Sandvik siden han var smågutt, samlet drøssevis med forskjellige effekter fra Vazelina Bilopphøggers 25-årige historie. I tillegg har han fått tak i enorme mengder avisutklipp, og bilder tatt av privatpersoner i miljøet rundt Vazelina.

Det begynte med at jeg fikk en bunke av de gamle medlemsbladene til fanklubben til Vazelina, Høggarn. Siden har jeg fått mye av gamle kamerater og av Vazelina-gutta sjøl. Det er jeg veldig takknemlig for, sier Harald Elvsveen.

I et garderobeskap i barndomshjemmet i Hunndalen har Elvsveen et lite Vazelina-museum. Hele 150 kassetter står på rekke og rad. Her ligger singler og forskjellige bøker om bandet i store bunker, samt en rekke effekter som medlemmene i fanklubben fikk tilsendt. Det er klistremerker, postkort og reklameartikler med Vazelina Bilopp-høggers på.

– Jeg vil gjerne vise det fram, kanskje i en hytte i hagen eller ved at jeg får laget en mobil utstilling, men da er jeg avhengig av offentlig støtte. Dette er en kulturskatt. Vazelina har bidratt til å sette Gjøvik og Toten på kartet, og de har rocket opp i saker og ting, sier Harald Elsveen.

Harald Elvsveen har en imponerende samling med Vazelina-låter som er gitt ut på forskjellige reklamekassetter, og låter fra revyene som ikke har kommet ut på ordinære cd'er. I alt dreier det seg om rundt 45 låter. I tillegg har han kopiert diverse lydaviser og andre opptak som er gjort gjennom årene, og han har også en del video-opptak fra konserter og musikkvideoer.

– Jeg har rundt 40 timers opptak, blant annet fra Dizzie showteater. Jeg har et opptak fra en revy med Arve Opsahl som het Latterbrøl. Der er Arnulf Paulsen med i et innslag der han er sæddonor. Det er mye moro med Vazelina Bilopphøggers, gjentar entusiasten i Hunndalen.

(Papirutgaven har mer om saken)