Jim og Terje fra boka og filmen om Pitbull-Terje rir endelig igjen. Filmen hadde flere lokale innslag, og var delvis tatt opp på Gjøvik.

Nå er Jim og Terje blitt tretten og er mer eller mindre frivillig klare for ungdomsskolen. De prøver å sjekke jenter, og har sett seg ut Trude og Linn, som garantert ikke har sjans på noen andre. Så lett er det likevel ikke, og Terje og Jim gjør sine famlende skritt i en ukjent verden, godt hjulpet av hjelpsomme Kari fra klassen og Tracey Cox' sjekkebok.

Men dette prosjektet blir etter hvert overskygget av kampen mot barnevernet, som har fått snusen i at Terje ikke har det så greit hjemme, med en alkoholisert far som har problemer med å kontrollere sinnet sitt. To barnevernere dukker opp hos dem, og varsler at de kommer igjen når de minst aner det. Terje og Jim dekker over på harde livet, nå er det tid for å bli så normale som mulig. Også her kommer Kari til unnsetning. Men hvem har angitt dem til barnevernet? Og hvordan skal de to gutta holde de håpløse foreldrene sine på matta?

Endre Lund Eriksen høstet lovord og priser for den forrige boka om Pitbull-Terje. Det er befriende at han tar opp alvorlige emner på en frisk og morsom måte, alvoret forstår vi allikevel. Han tar typer vi kjenner på kornet og lar oss slippe pekefingeren som gjerne følger med når emner som psykiske problemer og alkoholisme tas opp. Det er rett og slett morsomt å lese.

Men historien er absolutt best i begynnelsen. Det første kapittelet er forbilledlig, for ikke å snakke om den aller første setningen. Men mot slutten virker boka litt for lang, handlingen flyter ut og løsningene blir litt for enkle. Men enkle løsninger er også noe vi virkelig unner Jim og Terje det er hardt prøvede gutter. Det boka mangler i troverdighet og intrige tar den igjen med morsomme dialoger og skeive blikk, og ikke minst Terje og Jims ukuelige kamp for seg selv og de rare foreldrene sine.