Etter litt overtalelse og småprat, var Tamina Ryen og Irene Osayande endelig klare til å overrekke blomster til dronning Sonja da hun kom for å overvære kulturhusåpningen i Hamar i går kveld.

Glitter og stas, champagne, stivpyntede mennesker og kongelig besøk. Det ble en festaften på Hamar i går, da Hamar kulturhus endelig kunne erklæres for åpnet.

Stolt ordfører

En ytterst stolt ordfører Morten Aspeli slo fast at dette er et kulturhus for så vel Hamar-regionen som Innlandet i sin helhet.

– Folk strømmer allerede hit for å lære, øve, låne, lese og oppleve fellesskap. Slik er det tenkt å være, og slik er det blitt, sa Aspeli i åpningstalen.

– Vi har fått en arena hvor det er plass for opplevelser, og en plass både for lokale utøvere og verdensartister. Vi gleder oss stort til opplevelsene som dette huset vil gi oss, sa Aspeli.

Utenfor kulturhuset

Stolte og glade var også hamarsingene som ikke fikk plass i Kirsten Flagstad-salen.

– Herlig at huset er åpnet, sa Hedvig Selnes, som danset sammen med venner utenfor kulturhuset.

Karin Alme og Hege Gardli tok turen ned i sentrum sammen med hund en Trym.

– Vi er naboer til kulturhuset, og måtte selvsagt ta turen ned for å se på showet. Vi er stolte av huset, sier Alme.

God stemning

Inne i serveringsteltet var det fulle hus og god stemning til langt på natt.

Et bredt felt av artister fra Hamar og Innlandet markerte åpningen. Håpet er at huset skal bli et kraftsenter for hele innlandet, og det ble også gjenspeilet i artistlista. Sopranen Tanja Leine reddet showet da sopranen Maren Myrvold ble syk. Hun har O Mio Babbino Caro av Puccini på repertoaret, og kunne steppe inn på bare en times varsel.