Forførende sommerlig fra Ellen Andrea Wang

SMAKSPRØVE: Singelen «A Change of Heart» er den første smakebiten som er sluppet fra Ellen Andrea Wangs kommende soloalbum «Blank Out» som slippes 15. september.

SMAKSPRØVE: Singelen «A Change of Heart» er den første smakebiten som er sluppet fra Ellen Andrea Wangs kommende soloalbum «Blank Out» som slippes 15. september. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

På den splitter nye singelen «A Change of Heart» basser Ellen Andrea Wang rundt livets små og store fartsdumper.

DEL

«A Change of Heart» handler om å ta beslutninger og gjennomgå forandringer som kan fryde, men også skape anger.

Hint av bjørkeris

Ferskvaren kommer naturligvis med en varedeklarasjon fra plateselskapet Jazzland Recordings: «Singelen er en energipille av en låt, som toucher jazz så vel som funk og popmusikk – med deilige basslinjer og groovy trommer toppet med et marsipanlokk av piano, svevende synther med en klokkeklar vokal», skriver musikkpusherne og etter å snurret «A Change of Heart» noen runder selv, er det ikke vanskelig å si seg enig i de fargerike beskrivelsene. For nok en gang finner Ellen Andrea Wang en anledning til å male sitt allerede særegne og personlige musikalske univers med litt andre farger enn på «Diving», som var landingens forrige soloframstøt. Å høre på «A Change of Heart» er som å kaste seg inn i en – foreløpig – bekymringsløs sommerflørt i et urbant miljø, der tonene er lette og forførende, men med antydninger til bjørkeris bak speilet.

Rosende ord

Det har gått tre år siden Ellen Andrea Wang ga ut sitt kritikerroste debutalbum «Diving». Den etterlengtede oppfølgeren som har fått tittelen Blank Out slippes 15. september. Med seg på laget har hun Erland Dahlen på trommer og Andreas Ulvo på tangenter. Wang har aldri vært redd for å utfordre sjangere. Hun blander pop-elementer inn i sin jazzmusikk og har en særegen sound som appellerer bredt. Kort tid etter Wangs solodebut ble hun headhuntet av trommeslagerlegenden Manu Katché (Sting, Peter Gabriel, Joni Mitchell) og ble med han på verdensturné. Wang har det siste året også spilt med store artister som Sting og Marilyn Mazur i tillegg til sine egne band (Pixel, EAW) I 2016 utnevnte The Guardian henne som en av dagens mest interessante jazzmusikere med ordene: « A commanding presence in any ensemble she plays in, her soft tone and vocal precision are always counterbalanced with heavy and assertive grooves from her double-bass, interlocking with drummers, jazz, pop and groove alike.»

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken