Eldbjørg Hemsing åpner ny «folkelig» konsertserie på Hamar

SPILLER KORT: Plateaktuelle Eldbjørg Hemsing svinger i april innom Hamar for å holde tre minikonserter i kulturhuset.

SPILLER KORT: Plateaktuelle Eldbjørg Hemsing svinger i april innom Hamar for å holde tre minikonserter i kulturhuset. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Plate- og stadig turnéaktuelle Eldbjørg Hemsing åpner i april en ny konsertserie i Hamar kulturhus.

DEL

– En serie som baner vei for en ny måte å møte klassiske musikk på, frister Mocci Ryen i Hamar kulturhus.

– Ønsket med den nye konsertserien er å gjøre klassisk musikk mer tilgjengelig for folk flest, sier programansvarlig i Hamar kulturhus, Mocci Ryen som lørdag 21. april åpner dørene til nyvinningen «Klassiske øyeblikk» med selveste Eldbjørg Hemsing på scena.

Tre minikonserter

I en entusiastisk pressemelding forklarer Mocci Ryen hva det hele går ut på:
– Artisten framfører tre ulike minikonserter på 20 minutter hver. Du kan velge å oppleve alle tre, eller stikke innom for kun én eller to av dem. Hvilke «øyeblikk» som passer deg best avgjør du selv. I pausene blir det servert forfriskninger og litt å bite i, sier hun og fortsetter:

– Mange forbinder klassisk musikk med lange kvelder i mørke saler. Men her kan du bare stikke innom, som du er, og nyte fantastisk musikk i små porsjoner. Det hele rammes inn av de flotte kunstverkene i Galleriet, sier Ryen, som legger til at det blir et lett, avslappet, uformelt og hyggelig møte med klassisk musikk i en foreløpig lite brukt konsertarena i Kulturhuset.

Mer uformell arena

Målet er ifølge Ryen å tilgjengeliggjøre klassisk musikk for en større gruppe, som også er noe av grunnen til at Galleriet er valgt som konsertarena.

– Galleriet kan oppleves som en mer tilgjengelig og uformell arena enn andre scener i huset, sier hun.

Tommelen opp

Det er ikke bare i gangene i kulturhuset på Hamar det er knyttet høye forventninger til «Klassiske øyeblikk», for ferskvaren fra den andre siden får tommelen opp fra det klassiske miljøet her i byen også.

– Jeg synes dette høres veldig spennende ut, sier Kristin Fyrand Mikkelsen i Resonans som ikke hadde hørt om konsertserien før OA tok kontakt.

– Jeg ønsker all innovativ formidling velkommen, så kjør på! er meldingen fra Fyrand Mikkelsen som forteller at også Resonans stadig brygger på ideer, men at det skorter på kapasiteten til ildsjelene til å få satt de ut i live.

Ide om huskonserter

– Som det meste koker det dessverre ned til at man må ha både tid og penger til å jobbe med det, sier Fyrand Mikkelsen som forteller at Resonans lenge har gått svanger med liknende prosjekter, som for eksempel huskonserter der musikere kan troppe opp i hjemmet til folk og holde små konserter der.

– Vi er ikke i land med noe konkret, men det er klart - så lenge det er piano i hus, er det utrolig hva man kan få til!, humrer Kristin Fyrand Mikkelsen.

Konserter på lørdager

Når det gjelder tidspunktet for minikonserten «Klassiske øyeblikk», lørdag ettermiddag, tror Kristin Fyrand Mikkelsen det kan fungere.

– Ideen er vel at folk kan gjøre unna typiske lørdagssysler som handling og kafébesøk først og så runde av byturen med konsert. Jeg synes det virker som om folk på Hamar er flinke til å bruke byen sin, så det tror jeg kommer til å fungere fint, sier hun.

Første artist ut i Galleri Hamar kulturhus, er altså Eldbjørg Hemsingsom er en av Norges fremste og mest kjente fiolinister. I disse dager er hun aktuell med sitt første album der hun har spilt inn fiolinkonserter ført i penn av Hjalmar Borgström og Dmitri Shostakovich og i april skal hun altså framføre tre minikonserter med ulikt repertoar i Galleri Hamar kulturhus.

Neste kortkonsert på programmet, er med den energiske trioen Trio no Treble lørdag 5. mai.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags